1 av 8
Ylva publicerade en bild som togs förar året.
2 av 8
Ylva publicerade en bild som togs förar året.
Så jämförde hon med en som var tagen detta år.
3 av 8
Så jämförde hon med en som var tagen detta år.
Hon berättar att hon ändrat sina livsvanor.
4 av 8
Hon berättar att hon ändrat sina livsvanor.
Och uteslutit vissa saker i sin kost.
5 av 8
Och uteslutit vissa saker i sin kost.
Hon står dock fast vis att hon inte tränar.
6 av 8
Hon står dock fast vis att hon inte tränar.
7 av 8
8 av 8

Paradise Hotel-profilen möter hård kritik efter viktraset: "Jag blev lite paff"

Paradise Hotel-profilen Ylva Fogel har sedan februari gått ned hela åtta kilo i vikt. Ylva berättar på sin blogg hur hon gick till väga, men hävdar att hon absolut inte använt sig av någon typ av bantningsmetod. Hon möter även stark kritik från sina fans.


Ylva Fogel var bara 18 år när hon klev in i Paradise Hotel 2014. Med sin charmiga svengelska och stora blonda hårsvall blev hon snabbt ett namn på allas läppar och hon tog sig en bra bit in i programmet utan att bli utskickad.

Efter sin medverkan driver Ylva en välbesökt blogg och håller sig fortfarande aktiv på sociala medier. Ylva blir ofta överröst av fina kommentarer från sina följare. Men nu har hon hamnat i blåsväder hos fansen efter ett inlägg om sin vikt.

"Jag har inte bantat eller pushat mig"

I inlägget berättar Ylva att hon nyligen varit i Frankrike och att hon då möttes av en chock där hon upptäckte att hon gått ned åtta kilo i vikt.

– Jag vart lite paff. Sedan mitten av februari har jag gått ner 8 kilo. Jag har inte tränat eller pushat mig själv till att gå ner i vikt. Jag ställde en logisk fråga till mig själv för några månader sen: Vad mår min kropp bra av och vad mår den dåligt av?

Ylva berättar att hon främst uteslutit socker, alkohol, mjölkprodukter, gluten och kött. Men att hon inte uteslutit det helt.

"Konsumerar det fortfarande flera gånger i veckan"

– Det är ju lite komiskt för jag konsumerar fortfarande allt det här flera dagar i veckan. Mjölk och yoghurt äter jag varje i princip varje dag. Gluten, ja det händer väl kanske två dagar i veckan, förra söndagen klippte jag fem nutella-mackor i rad och sen en pan pizza. Chips åt jag i förrgår. Så jag har inte uteslutit de helt.

Möter hård kritik från följarna

Efter sitt inlägg mötte Fogel en del kritik från sina följare som påstår att hon bidrar till att ge unga tjejer komplex.

– En kommentar jag av en tjej angående mitt förra inlägg löd på följande sätt: "Unga tjejer ser dig som en förebild, därför får de komplex", skriver hon och fortsätter:

– Lets make things clear shall we. Jag har absolut inte uppmanat någon överhuvudtaget till att gå ner i vikt. Jag har delat min ”story” och vill folk gå in och läsa om hur jag gjort så får de mer än gärna göra det. Jag uppmanar folk till att vara hälsosamma, ingenting mer, avslutar hon.

Kommer du ihåg när Ylva var med i Paradise Hotel? Där var hon minst sagt en färgglad prick och citatmaskin som gav både skratt och skandaler.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.