1 av 2
2 av 2

Polisanmälan läggs ned mot Ex On The Beach-Nenad: "Sveriges rättsystem är ett skämt"

Det var under förra veckan som Nyheter24v kunde avslöja att Ex On The Beach-deltagaren Emelie Rydberg anmälde den manliga deltagaren Nenad Radoicic för förtal. Men nu har anmälan lagts ned.


Det var under förra veckan som den före detta Ex On The Beach-profilen Emelie Rydberg polisanmälde en av årets manliga deltagare Nenad Radoicic för förtal efter att han publicerat ett inlägg på Instagram. Anmälan har nu lagts ned och Emelie känner sig extremt besviken på Sveriges rättsystem.

– Det är ju ingenting nytt att Sveriges rättsystem är ett stort skämt. Det ultimata hade självklart varit att han blev dömd, men jag är fortfarande glad att jag gjorde anmälan säger Emelie till Nyheter24.

Skrev inlägg om Nenad på Instagram

Det hela grundade sig i att Emelie sett ett par avsnitt av årets Ex On The Beach Sverige och hon har då, likt många andra, reagerat på några av deltagarnas kvinnosyn.

– Jag fick en chock av deltagaren Nenads beteende. När deltagaren Elin säger att hon inte vill ha sex blir han arg och börjar han att sparka mot henne i sängen. Vad hade hänt om inte kamerorna var där? säger Emelie.

Efter att ha sett avsnittet med sexincidenten skrev Emelie ut ett inlägg på Instagram. Hon skrev bland annat om Nenads kvinnosyn och att hon inte respekterar den alls.



Detta gjorde att Nenad svarade med ett annan inlägg, det inlägget som sedan blev anmält av Emelie.

"Sveriges rättsystem är ett skämt"

Emelie anmälde Nenad för förtal, men efter bara några dagar blev Emelie kontaktad av domstolen som beslutat att anmälan hade lagts ned.

– Det är ju ingenting nytt att Sveriges rättsystem är ett stort skämt. Det ultimata hade självklart varit att han blev dömd, men jag är fortfarande glad att jag gjorde anmälan, säger hon.

Hur menar du?

– Huvudsakligen vill jag ju få honom dömd. Men en del av syftet var även att sätta ned foten och visa att sånt där beteende inte är okej.

Hur har redaktionerna från allmänheten varit?

– Jag är så chockad över vilken positiv respons jag fått. Jag har fått sms, bland annat från Simon i förra säsongen. Jag har fått massor av fina facebookmeddelanden och folk har ringt och tackat mig.

Vad känns positivt i det här, och vad känns mest negativt?

– Det som känns positivt är alla mail och samtal jag tagit emot från folk som hyllat och tacka mig för att jag vågade göra det här. Det som känns absolut sämst är att många tjejer där ute struntar i att anmäla saker likt dessa då de känner att – det kommer antagligen att läggas ned ändå. Det är inte bra. Jag har noll förtroende för Sveriges rättsystem.

"Jag ljög"

I ett Instagraminlägg har Nenad nu gått ut och öppet berättat att han ljög i sitt inlägg om Emelie. Detta med formuleringen att "man ibland måste ljuga för att vinna i det långa loppet.


– Nenad har ju skrivit ut att han ljugit, vilket känns bra om det finns någon där ute som tvekat på att detta var osant. Han har lagt ut en bild där han skriver att ljög.

– Men jag förstår dock inte vad han menar med "För att vinna i längden?" Vad fan har han vunnit? Han har vunnit en polisanmälan och fått halva Sverige emot dig. Grattis till vinsten, säger Emelie.

"Hoppas att han lär sig att bete sig"

Emelie rundar av samtalet med att säga att, trots den turbulenta incidenter med lögner och polisanmälningar så tycker hon "i grund och botten synd om Nenad".

– Hatet han får nu kan jag tänka mig är jobbigt, jag tycker lite synd om honom då jag vet hur det känns. Men som man bäddat får man ligga.

– Man växer ju upp och utvecklas, en normal människa kam ju rannsaka sig själv och växa upp. Så jag hoppas verkligen att Nenad gör samma sak. Att han lär sig en läxa. Förhoppningsvis lär han sig nu att beteendet inte är ok, så han kanske lär sig att ha lite respekt för människor, framförallt för kvinnor.

Här kan du läsa mer om hela händelsen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!