Måndag 29 Nov
Stockholm

Efter våldtäkterna på Bråvalla – nu hotar artisterna med bojkott

Efter det höga antalet rapporterade fall av sexuella övergrepp under Brvållafestivalen har artisterna fått nog.
1 av 4
Efter det höga antalet rapporterade fall av sexuella övergrepp under Brvållafestivalen har artisterna fått nog. Foto: TT
Mumford & Sons spelning på Bråvalla. Nu kommer bandet inte vilja återkomma till festivalen förrän festivalen gör något åt de sexuella övergreppen.
2 av 4
Mumford & Sons spelning på Bråvalla. Nu kommer bandet inte vilja återkomma till festivalen förrän festivalen gör något åt de sexuella övergreppen. Foto: Magnus Liljegren / Magnus Liljegren - Stella Pictures
En våldtäkt skedde under Zara Larssons konsert, mitt i publikhavet.
3 av 4
En våldtäkt skedde under Zara Larssons konsert, mitt i publikhavet. Foto: TT Nyhetsbyrån / Izabelle Nordfjell/TT
Polisen delade ut "sluta tafsa"-band.
4 av 4
Polisen delade ut "sluta tafsa"-band. Foto: TT Nyhetsbyrån / Izabelle Nordfjell/TT

Zara Larsson är inte den enda som blivit rejält upprörd efter de många uppmärksammade våldtäkterna och ofredandena under festivalen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Bråvallafestivalen utanför Norrköping är i rejält blåsväder efter att flera sexuella övergrepp skett under festivalen. Händelserna har utlöst en hård samhällsdebatt om säkerheten under festivaler. Bland annat har det kommit förslag om skärpta straff för ofredanden.

Och nu väljer även världsstjärnorna i Mumford & Sons att uttala sig kritiskt om festivalens säkerheten under festivalen. Bandet går så långt att det hotar med att aldrig någonsin återkomma till Bråvalla om inte något görs för att förbättra säkerheten.

I ett inlägg på bandets officiella Facebook-sida skriver bandet:

"Vi är chockade att höra om vad som hänt under Bråvalla Festivalen förra veckan. Festivaler är ett firande av musik och människor, en plats att släppa loss och vara fri och känna sig säker under tiden. Vi är förkrossade över de här fruktansvärda anmälningarna.

Vi kommer inte spela på festivalen igen förrän vi har garantier från polisen och organisatörerna att de gör något för att bekämpa vad som verkar vara ett vidrigt högt antal anmälningar om sexuellt våld."

Bandet undertecknar sedan inlägget med sina initialer.

Läs inlägget i sin helhet här under.

Tycker du det är rätt att bojkotta Bråvalla?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela