Söndag 19 Sep
Stockholm

Läckberg hyllas av fansen efter inlägg om övervikt, socker och bantning

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Camilla Läckberg skrev ett öppet och ärligt inlägg om hennes tankar kring hetsen kring mat och socker. Författarinnan möter nu kärlek från fansen i kommentarsfältet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var under förra veckan som Camilla Läckberg skrev ut ett långt inlägg med namnet "Unna dig en bulle du har ju nyss fått barn". I inlägget diskuterar hon det hon själv kallar för "kvinnors vikthets mot varandra".

Camilla berättade tidigare att hon gick upp i vikt under sin graviditet men att hon då var redo att starta en ny, hälsosammare livsstil vilket hon sa förhoppningsvis skulle bidra med att kilona försvann. Vilket de gjorde.

"Ska inte lyftas upp som någonting negativt"

Efter viktnedgången har hon upprepade gånger publicerat "före och efter"-bilden på sina sociala medier där hon visar upp sina resultat. Hon berättar att det inte alltid är uppskattat då många fans anser att det "smalhetsas".

– Jag har så svårt att se att det ska lyftas fram som något negativt att man peppar till ett hälsosamt liv. Bra kost, motion i måttlig omfattning. Vem kan hävda att det är fel att uppmuntra till det? Jag tycker det är skitkonstigt. Själv har jag en mycket negativ inställning till socker.

– Jag var i trettio års tid trött, energilös, hade humörsvängningar, deppiga perioder, och pendlade upp och ner i vikt med ständig jojobantning. Antingen svalt jag och var smal men sur och hungrig, eller så åt jag socker och vantrivdes med en hel del överskottskilon, berättar hon.

"Övervikt är ofta förknippat med en ohälsosam livsstil"

Läckberg säger att hon är väl medveten om att det finns de som har problem som gör att de går upp i vikt, men att det många gånger går hand i hand med en ohälsosam livsstil, och att det i sin tur kan bidra till sjukdomar och påfrestning för kroppen.

– Ofta är övervikt förknippad med en ohälsosam kost (ja jag vet det finns människor med sköldkörtelproblem osv, men jag kan inte täcka in alla eventualiteter – för de FLESTA är övervikt förknippat med fel mat och för lite motion). Och det blir ju lite fel om man som kvinna ska slåss för sin rätt att vara överviktig – på bekostnad av sin hälsa. Övervikt har en lång rad sjukdomar och problem med fysiken förknippat till sig, och många lider dessutom av det psykiskt. Så hur kan det vara negativt att peppa till en hälsosam livsstil?.

– Så sluta guilt shamea mig för att jag valt att leva hälsosamt, även efter att jag fött barn, avslutar hon.

Kommentarsfältet svämmar nu över av kommentarer från fans som hyllar Camilla för att ha vädrat sina åsikter angående, vikt, bantning, över/undervikt och socker.

Läs inlägget i sin helhet här.

Vill du ha liknande träningskläder som Läckberg? Det kan du hitta här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela