Ellen Bergström startar insamling för ung kvinna som anmälde gruppvåldtäkt: "Hon ska få lika mycket som killarna fick"

- 27/10/2016, 13:36

Ellen Bergström rasade efter domen. Nu startar hon insamling.

Det var i mars i år som en ung kvinna tillsammans med sina vänner åkte finlandsfärjan för en helg med festligheter och gemenskap. Men enligt kvinnan var det långt ifrån hur kvällen slutade.

Kvinnan ska under kvällen ha valt att efterfesta med fyra unga män i deras hytt. Männen ska sedan ha turats om med att våldta kvinnan, vars vän avlägsnat sig från rummet, skriver Folkbladet.

Den unga kvinnan anmälde händelsen, männen äktades och åtalades för grov våldtäkt. Männen påstod att sexet skedde i samtycke och de friades sedan och fick även ett skadestånd på 80 000 kronor på grund av att de suttit häktade i två månaders tid.

Youtubestjärnan startar insamling

Komikern och youtubestjärnan Ellen Bergström lade ut nyheten på sin Facebookvägg där hon rasade över domen. Ellen känner kvinnan personligen och känner nu att hon vill skapa någon slags rättvisa.

– Killarna som gruppvåldtog en 19-årig kvinna på en kryssningsbåt går fria och får ett skadestånd på 80 000 kronor? Vad fan är det för fel på vårt rättssystem? Hur fan kan de fastslå att en kvinna vill ligga med fyra killar, bara för att hon gick in i en hytt med dem? Jag blir så arg och ledsen, skrev hon sedan.


Nu har Ellen startat en insamling för den unga kvinnan. Målet är att hon ska få lika mycket som de unga männen som hade sex med kvinnan.

– Nu har jag startat en insamling! Tack till alla er som bidragit. Ni förstår inte hur glad hon är. Vi är redan uppe i 22 000 kronor. Swisha till 0769 02 42 90. Mitt mål är att hon ska få dubbelt så mycket pengar som de fick, avslutar hon.