Tove Lo efter kritiken: ”Tjejers nyfikenhet på sina kroppar är inget läskigt”

Det stormade rejält kring artisten Tove Lo efter hennes medverkan i Idol nyligen. Här ger hon svar på kritiken och moralpaniken.


Artisten Tove Lo, 29, hamnade i blåsväder efter ett uppträdande i den populära familjeunderhållningen Idol nyligen.

Hon kritiserades bland annat för att ha uppträtt utan underdel på kroppen och dansat utmanande genom att ta sig själv mellan benen. Något som vuxna och i synnerhet föräldrar tyckte var olämpligt.

Nu uttalar sig Tove Lo själv om händelsen för SVT Nyheter Opinion.

I ett filmklipp säger hon att hennes scenuttryck kommer väldigt naturligt för henne och att hon inte tycker att det är fel eller upprörande att ta på sig själv eller att sjunga öppet om sex.

Bildkälla: Instagram

Därför ska hon ha blivit väldigt förvånad över att många blev så arga, men respekterar samtidigt att alla har olika syn på sexualitet och hur den kan uttryckas.

– Om jag hade varit någon kille, sjungit någon rock and roll-låt och gjort samma move, hade det varit lika farligt? Nej. Det hade det inte. Tjejers nyfikenhet på sin egen kropp är inget läskigt. Kvinnors sexualitet är inget skamligt, säger Tove Lo allvarligt i filmklippet.

Hon menar också att när en sådan här sak blåses upp för mycket så skapar det en negativ laddning kring något som hon anser borde vara fritt, naturligt och roligt.

Tove Lo är sedan tidigare känd för sina feministiska åsikter och är en stark förespråkare för bland annat Free the nipple-rörelsen, vilket Nyheter24 har skrivit om här.

Du kan också läsa om hånglet, nakensången och alla baddräktsbyten som hände bakom kulisserna i musikvideon till hennes låt "Timebomb".

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

De kan få Kasper Salin-priset

Lotta Engberg till attack mot Ulf Lundell – i direktsändning

1 timme sedan
"Lotta Engberg gör mej spyfärdig med sitt småkåta smile". Ja, så skrev Ulf Lundell om Lotta i sin bok från 2018. Lotta Engberg vet att hämnd är en rätt som serveras bäst kall – och i direktsändning passade hon på att fyra iväg en syrlig känga till Ulf Lundell...

Sven-Erik om kvinnorna i Hotell romantik: "Ingen snygg"

1 timme sedan
Sven-Erik deltar i säsong två av SVT:s Hotell romantik. Till Nyheter24 avslöjar han vad han tyckte om kvinnorna i dejtingprogrammet.

M.I.A och Refused till Rosendal Garden Party

2 timmar sedan
Den lankesisk-brittiska rapparen M.I.A och svenska hardcorebandet Refused är klara för sommarens upplaga av Rosendal Garden Party.

Lindsay Lohan gör ny "Freaky friday"

2 timmar sedan
Lindsay Lohan gör en uppföljare till familjefilmen "Freaky friday" från 2003. I en intervju med pratshowvärden Andy Cohen bekräftar Lohan även att skådespelaren Jamie Lee Curtis är med i uppföljaren, vars premiärdatum dock inte är känt.

Kim Kardashian stjärna i ny thriller

2 timmar sedan
Kim Kardashian fortsätter att satsa på skådespeleri. Realitystjärnan ska både producera och spela huvudrollen i en kommande thriller för Amazon, skriver The Wrap.