Stockholm

Tove Lo efter kritiken: ”Tjejers nyfikenhet på sina kroppar är inget läskigt”

Det stormade rejält kring artisten Tove Lo efter hennes medverkan i Idol nyligen. Här ger hon svar på kritiken och moralpaniken.


Läs mer

Artisten Tove Lo, 29, hamnade i blåsväder efter ett uppträdande i den populära familjeunderhållningen Idol nyligen.

Hon kritiserades bland annat för att ha uppträtt utan underdel på kroppen och dansat utmanande genom att ta sig själv mellan benen. Något som vuxna och i synnerhet föräldrar tyckte var olämpligt.

Nu uttalar sig Tove Lo själv om händelsen för SVT Nyheter Opinion.

I ett filmklipp säger hon att hennes scenuttryck kommer väldigt naturligt för henne och att hon inte tycker att det är fel eller upprörande att ta på sig själv eller att sjunga öppet om sex.

Bildkälla: Instagram

Därför ska hon ha blivit väldigt förvånad över att många blev så arga, men respekterar samtidigt att alla har olika syn på sexualitet och hur den kan uttryckas.

– Om jag hade varit någon kille, sjungit någon rock and roll-låt och gjort samma move, hade det varit lika farligt? Nej. Det hade det inte. Tjejers nyfikenhet på sin egen kropp är inget läskigt. Kvinnors sexualitet är inget skamligt, säger Tove Lo allvarligt i filmklippet.

Hon menar också att när en sådan här sak blåses upp för mycket så skapar det en negativ laddning kring något som hon anser borde vara fritt, naturligt och roligt.

Tove Lo är sedan tidigare känd för sina feministiska åsikter och är en stark förespråkare för bland annat Free the nipple-rörelsen, vilket Nyheter24 har skrivit om här.

Du kan också läsa om hånglet, nakensången och alla baddräktsbyten som hände bakom kulisserna i musikvideon till hennes låt "Timebomb".

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.