1 av 2
2 av 2
- Foto: Stella Pictures / insight media

Gåshud och tårar när Ellen DeGeneres hyllades av Obama – tilldelades presidentens frihetsmedalj

Det var under en ceremoni i Vita Huset som programledaren och komikern Ellen DeGeneres mottog USA:s högsta civila utmärkelse – presidentens frihetsmedalj.


Det blev minst sagt känslosamt när presidentens frihetsmedalj skulle delas ut i Vita Huset. Stjärnor som Tom Hanks, Robert Redford, Robert De Niro och Bruce Springsteen befann sig på plats för att ta emot både tal och medaljer.

"Det är lätt att glömma"

Men kvällens starkaste ögonblick var helt klart när komikern Ellen DeGeneres skulle tilldelas priset av Obama. Obama började med att berätta hur enkelt det är att glömma bort hur saker och ting såg ut från början, efter att man kommit en bit på vägen.


– Det är lätt att glömma, nu när vi har kommit så långt och homoäktenskap är lagliga, hur mycket mod det krävdes för Ellen att komma ut på den mest offentliga av alla scener. Hur viktigt det var inte bara för hbtq-personer utan för oss alla, sa han till en Ellen som brast ut i tårar.

Presidentens frihetsmedalj är USA:s högsta civila utmärkelse och var Obamas sista ceremoni innan han lämnar över till Donald Trump.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!