1 av 2
2 av 2

Skönhetsbloggerskan avslöjar sin tunga hemlighet: "Viktigt att man vågar berätta"

Annica Englund driver en av Sveriges största skönhetsbloggar. Men utöver skönhet och hälsa väljer även Annica att ta upp ett väldigt viktigt ämne som kommit att prägla hennes liv.


Annica Englund är den före detta Big Brother-deltagaren som efter sin TV-medverkan totalt sadlade om och satsade på sin skönhetsblogg. Bloggen växte i rasslande takt och är i dag en av Sveriges största. Hon är tillsammans med blogg och träningsprofilen Marcelo Peña och paret syns även titt som tätt på Youtube.

Men utöver skönhet och träning tar Annica ofta upp andra ämnen. I hennes senaste inlägg väljer hon nu att berätta om sin panikångest, och hon avslöjar nu att den på senare år blivit värre.

– Det som kommit med året som faktiskt blivit värre det är min panikångest. Jag har haft den nu i 10 år, grattis till mig. Ångestattackerna kommer mer sällan men när dom väl kommer är det jobbigt. Det är många gånger jag tänkt att ta hjälp med antidepressiva men jag vill inte behöva gå på det utan jag vill lära mig hantera det själv och det gör jag varje dag.


– Men när jag tappar kontrollen, när jag känner att planen som jag har börjar skita sig det är då jag får svårt att andas, jag blir stressad, har gråten i halsen. Hjärtat slår hårt att det gör ont i halsen och huvudet och jag känner mig instängd i min kropp på något sätt och det är då det är så jäkla viktigt att jag har någon vid mig som vet vad dom ska göra.

Uppmanar andra till att prata om det

I slutet av sitt inlägg går bloggerskan ut med en uppmaning till andra att prata om sin panikångest och inte skämmas över det.

– Man ska inte skämmas över att ha panikångest, vi är väldigt många som har det och det är viktigt att man ändå vågar berätta och prata om det. Så var inte rädd för att berätta, du har inte gjort något fel utan det är samhället som hela tiden påverkar oss och tillslut blir det för mycket, vissa av oss har bara lite svårare att hantera detta, skriver Annica.

Vill du läsa hela inlägget? – det kan du göra här.

Annica Englund och Marcelo tackade nej till ett sexsiffrigt belopp: "Vill inte sätta karriären på

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du upplevt panikångest?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

1 timme sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.