Nattklubbsägarens svar efter Linn Ahborgs festkväll: "Nästa gång anmäls hon"

- 12/12/2016, 12:37 -

Youtubestjärnan Linn Ahlborg, 17, festade loss en kväll på en nattklubb i Falun. Nu möts hon av stark kritik efter att ha festat på en nattklubb med 18-årsgräns.

Det var för cirka tre veckor sedan som det ryktades om att Youtubeprofilen Linn Ahlborg varit ute och festat på en nattklubb i staden Falun.

Nu har det även kommit fram bildbevis från besöket, vilket Svenska Youtubers uppmärksammade. Men partykvällen gick inte obemärkt förbi, utan har snarare fått många av Linns fans att reagera. Linn är nämligen bara 17 år, och nattklubben har 18-årsgräns.

"Ska inte kunna hända"

När Nyheter24 ringer upp nattklubbschefen låter han mycket förvånad och upprörd. Han säger att det inte ska kunna ske att en underårig kommer in på klubben, då alla i kön måste visa legitimation.

– Vakterna har otroligt tydliga riktlinjer om vad som gäller. Visar man inte leg kommer man inte in. Punkt. Detta skapar ju starka misstankar om att denna tjej haft ett falskleg, vilket räknas som urkundsförfalskning. Känner de igen henne nästa gång kommer vi naturligtvis att anmäla, säger han.

– Vi har valt att ha 18-årsgräns av en anledning. Underåriga har ingenting där att göra, avslutar han.

Uppdatering

Efter att nattklubbsägaren ringt upp personen som var ansvarig för festen som Linn befann sig på så har det nu framkommit att det var ett bloggevent. Under eventet serverades bara alkoholfria drinkar och det var alltså tillåtet för folk under 18 år att vistas på klubben.

– Vi vill fortfarande vara tydliga med att man absolut inte ska försöka komma in på en 18-årsklubb de kvällar åldersgränsen gäller som vanligt. Utan att isåfall passa på att besöka klubben på events likt bloggeventet, säger nattklubbsägaren.

Fansen rasade på Youtubestjärnans utekväll – här är sanningen bakom

Vill du läsa om festkvällen där Linn vistades på nattklubben? Det kan du göra här.