Brittiske popsångaren George Michael är död – blev 53 år gammal

- 26/12/2016, 08:58
George Michael blev 53 år gammal.
1 av 3

George Michael blev 53 år gammal.

Stella Pictures

Han slog igenom med gruppen Wham.
2 av 3

Han slog igenom med gruppen Wham.

© Band Photo / uppa.co.uk / © Band Photo / uppa.co.uk

Han har under lång tid haft sviktande hälsa.
3 av 3

Han har under lång tid haft sviktande hälsa.

KGC Photo Agency LLP / KGC-301

Den brittiske popsångaren George Michael blev 53 år gammal och avled i sitt hem på juldagen.

Det var på juldagen som en ambulans kallades till popsångaren och musikproducenten George Michaels hem i Oxfordshire, Storbritannien, det skriver BBC.

Sångaren ska enligt interna uppgifter ha drabbats av hjärtsvikt efter en lång tid av hälsoproblem. I ett uttalande kommenterar Michaels publicist sångarens bortgång.

”Det är med stor sorg som vi kan bekräfta att vår älskade son, broder och vän George fridfullt gått bort över jul. Familjen ber om att deras privatliv respekteras i denna svåra tid. Inga fler kommentarer kommer att lämnas i nuläget”, skriver publicisten.

Flera andra stora stjärnor har beklagat sorgen och uttryckt sin chock på sociala medier. ”Väldigt sorgligt att höra att George Michael gått bort. Han var en väldigt talangfull musiker och sångare. Kärlek till hans familj, vänner och fans.” skriver Brian Wilson, från bandet The Beach Boys på Twitter.

”Jag är i djup chock. Jag har förlorat en älskad vän – den snällaste, mest generösa själ och briljanta artist", skriver Sir Elthon John på Instagram. Och "Ofattbart. RIP George Michael", kommenterade Ricky Gervais på Facebook.

George Michael slog igenom med bandet Wham tillsammans med Andrew Ridgeley. Han har även haft en framgångsrik solokarriär. Bland hans mest kända låtar återfinns Club Tropicana, Freedom, Last Christmas och Wake Me Up Before You Go-Go.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Milan-stjärnorna som gör en egen tolkning av Michaels låt "Last Christmas" och den ultimata guiden till Londons kändisar.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Tycker du om George Michaels musik?