Deltagare i Idol
Och slår nu tillbaka mot de som frågat. - Foto: Stella Pictures

Idol-Rebecka slår tillbaka mot gravidryktena: "Väldigt stötande"

Idol-deltagaren Rebecka Karlsson ger nu svar på tal på sin Instagram till de personer som frågat henne om hon är gravid.


Idol-deltagaren Rebecka Karlsson, 16, som slutade på en andraplats i programmet 2016, har tidigare berättat att hon terroriseras av män som skickar dickpics till henne.

Men det är inte den enda typen av obekväma händelser som drabbat sångerskan via sociala medier. Nu skriver hon på sin Instagram att hon även får frågan om hon är gravid frekvent.

"Att sitta och fråga en 16-åring om hon är gravid tycker jag är väldigt stötande... det har hänt ett x antal gånger nu och jag börjar bli väldigt trött", skriver hon.

Hon fortsätter med att klargöra att hennes kropps utseende inte borde skapa sådana frågor hos hennes följare.

"Sluta skriv att jag ser gravid ut och sluta fråga om det! Lite fett på kroppen betyder inte att man är gravid. Och om detta är ett sätt för er att trycka ner mig genom att använda ordet gravid istället för fet så lyckas ni tyvärr inte."

Hon uppmanar sedan de som ställt henne frågan att sluta skriva sådant, eller avfölja henne på hennes sociala medier.

Inlägget har fått över 1 000 gilla-markeringar och i kommentarerna är många upprörda över att Rebecka fått frågan.

"Vad är det för sjuka ideal om de tycker du ser gravid ut? Alltså du är ju hur slank som helst...Fin!", skriver en person.

"Bry dig inte om det som skrivs om dig. Det handlar oftast om att dessa människor vill trycka ner andra människor för att de själva har dåligt självförtroende och är avundsjuka. Du är fin på utsidan och verkar vara minst lika fin på insidan. Stå på dig och var dig själv", skriver en annan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Rebecka Karlsson blivit förd till sjukhus.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått frågan om du varit gravid?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

2 timmar sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.