Joakim Lundell startade insamling – chockas nu av summan

Till minne av sin vän Alexander Falk startade Joakim Lundell en insamling till barncancerfonden. Efter bara några timmar hade fansen tillsammans skänkt en stor summa pengar.


Det var under barncancergalan som den 18-åriga Alexander Falks fångade hela Sveriges hjärtan. Alexander berättelse om kampen mot cancer berörde tusentals, och två av dem var Joakim och Jonna Lundell.

Alexanders dröm var att få spendera en dag med Joakim och Jonna, vilket gjorde att paret kort och gott abonnerade hela Liseberg en dag så de tillsammans med Alexander kunde njuta och ha kul med alla karuseller och attraktioner.

– Bästa dagen i mitt liv, sa Alexander efteråt.



Joakim startade insamling efter vännens död

Under onsdagen tidigare i veckan somnade Alexander in, omgiven av sin familj. Till hans minne valde Joakim att starta en insamling till barncancerfonden där målet var att nå en miljon kronor. Och efter bara några timmar fick han sig en chock.

– Efter tre timmar hade vi nått 100 000 kronor, vilket är helt sjukt. Nu är vi uppe i 200 000 så det tickar på i bra fart. Jag har verkligen världens bästa fans och vill tacka alla så oerhört för att de bidragit, säger han till Nyheter24.

Vill du bidra kan du göra det här.

Mer:

Livet, framgången och kärleken – se hela intervjun med Joakim Lundell.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

1 timme sedan

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

1 timme sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

3 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

3 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

3 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

idag 13:44
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.