Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mia Skäringer om attacken i Stockholm: "Nu är kriget här"

"Nu är kriget här"
1 av 3

Skådespelerskan Mia Skäringer har delat med sig av en otroligt stark sms-konversation som berört tusentals.

TT

Folksamling
2 av 3

Under fredagen körde en lastbil på människor på Drottninggatan i centrala Stockholm. Sedan kraschade den in i Åhléns.

TT

Uttalar sig efter dådet i Stockholm
3 av 3

Mia Skäringer.

TT

Nöje | 08/04/2017 09:19

Under fredagen körde en lastbil på människor på Drottninggatan i centrala Stockholm. Sedan kraschade den in i Åhléns. Nu har Mia Skäringer uttalat sig.

Det var igår strax innan 15-tiden som en lastbil med våldsam fart körde in i en folkmassa i centrala Stockholm. Minst fyra personer har dött till följd av händelsen, som utreds som misstänkt terrorbrott.

Händelsen har skapat stor oro och väckt många starka känslor bland människor och i sociala medier.

Innan Facebook släppte sin funktion för att meddela att man är okej fylldes Facebook-flödet av statusuppdateringar med orden "jag är okej". Telefonnätet var väldigt överbelastat för att människor försökte nå sina nära och kära.

Skådespelerskan Mia Skäringer har delat med sig av en otroligt stark sms-konversation som berört tusentals.

I konversationen får hon veta att personen är okej, och personen svarar: "Det här är så vidrigt. Nu är det här kriget."Mia Skäringer svarade hjärtskärande: "Ja. Nu är kriget här."

Så här skriver skådespelerskan tillsammans med bilden på sms-konversationen:

"Det finns inget mer här och där. Där är här. Jag orkar inte alls vara det minsta ljus i mina tankar. Inte ikväll." Först en jävla gasattack i Syrien. Och nu det här."

Och fortsätter skriva och berättar att hon har ångest:

"Jag är livrädd och har ångest. Och jag skäms över att jag lyckats distansera mig såpass mycket att alt skulle brista när det händer här hemma. Det dör oskyldiga människor överallt och jag sitter på en bio med mina barn i vad som känns som trygghet och gråter till en smurf som förvandlats till en blå klump. (det är vad jag säger till barnen, för vad fan ska man säga ) och ännu mer gråter jag när alla andra hundratals smurfar från olika skogar sluter sig samman i ring runt den blå klumpen och väcker henne till liv igen. Jag önskar vi också kunde. Men Sverige är inget smurfland och vi är människor."

View this post on Instagram

Det finns inget mer här och där. Där är här. Jag orkar inte alls vara det minsta ljus i mina tankar. Inte ikväll. Först en jävla gasattack i Syrien. Och nu det här. Jag är livrädd och har ångest. Och jag skäms över att jag lyckats distansera mig såpass mycket att allt skulle brista när det händer här hemma. Det dör oskyldiga människor överallt och jag sitter på en bio med mina barn i vad som känns som trygghet och gråter till en smurf som förvandlats till en blå klump. (det är vad jag säger till barnen, för vad fan ska man säga ) och ännu mer gråter jag när alla andra hundratals smurfar från olika skogar sluter sig samman i ring runt den blå klumpen och väcker henne till liv igen. ❤Jag önskar vi också kunde. Men Sverige är inget smurfland och vi är människor.

A post shared by Mia Skäringer Lázár (@miaskaringerlazar) on

Se hur människor i sista sekund klarar sig från att bli påkörda av lastbilen:

9 saker du behöver veta om attacken i centrala Stockholm

Video: Här flyr folk från misstänkt terrordåd i centrala Stockholm

Här är bilderna som visar lastbilsattacken i centrala Stockholm

En anhållen för inblandning i attacken i Stockholm – det här vet vi om honom

Så flydde misstänkte terroristen till tunnelbanan efter attacken

Säpo: Mannen har förekommit i utredningar tidigare

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.