Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gina Dirawi till attack mot SAS: "Har vi inte kommit längre?"

Gina Dirawi går till attack mot SAS på Instagram.
1 av 3

Gina Dirawi går till attack mot SAS på Instagram.

TT

Gina Dirawi.
2 av 3

Gina Dirawi.

TT

3 av 3

TT

Nöje | 27/04/2017 08:52

"Dom till och med ber henne att ta av den för att ge henne jobbet. Herregud SAS, kom och möt resten av oss i framtiden" skriver Dirawi.

"Sånna här företag måste ju vara de tråkigaste jag vet", så inleder Gina Dirawi ett inlägg på Instagram där hon riktar kritik mot flygbolaget SAS.

Det är efter att 23-åriga Aye Alhassani inte fick ett jobb på SAS eftersom hon bär slöja, något som Nyheter24 har skrivit om.

"Vi lever i en tid då tekniken är i framkant, 2-åringar fattar hur en Ipad fungerar och kan till och med ladda ner spel men personalen på SAS får inte ihop hur de ska anställa en kompetent kvinna om hon täcker sitt hår?" skriver Dirawi i inlägget och fortsätter:

"De till och med ber henne att ta av den för att ge henne jobbet. Herregud SAS, kom och möt resten av oss i framtiden. Har vi inte kommit längre?"

Inlägget fick över 1 000 likes på bara någon timme och i kommentarsfältet håller Dirawis följare med henne.

"När ett företag börjar tacka nej till kompetenta kvinnor för att en sjal på deras huvud inte ingår i deras uniformer och de inte kan ringa en sömmerska eller betala 50 riksdaler och köpa en sjalett åt flickebarnet, så är det inte bara diskriminerande, det är dåligt företagande." skriver hon avslutningsvis.

View this post on Instagram

Sånna här företag måste ju vara de tråkigaste jag vet. När vi lever i en tid då man kan prata med någon som heter Siri på sin mobil som lyssnar på vad man säger (trots att man alltid blir arg på henne för hon gör ju aldrig nått rätt) och vi har bilar som kan åka på vatten, så känns sånna här artiklar så TRÅKIGA. Tråkiga och bakåtsträvande. Vi lever i en tid då tekniken är i framkant, 2 åringar fattar hur en Ipad fungerar och kan till och med ladda ner spel men personalen på SAS får inte ihop hur de ska anställa en kompetent kvinna om hon täcker sitt hår? Dom till och med ber henne att ta av den för att ge henne jobbet. Herregud SAS, kom och möt resten av oss i framtiden. Har vi inte kommit längre? Borde vi inte sitta och tänka på viktiga frågor som handlar om hur vi ska hålla luften på vår planet ren så vi har nått att andas in om 30 år istället för att prata om sånna här okreativa och bakåtsträvande problem som folk har tjaffsat om igen och igen och igen? När ett företag börjar tacka nej till kompetenta kvinnor för att en sjal på deras huvud inte ingår i deras uniformer och de inte kan ringa en sömmerska eller betala 50 riksdaler och köpa en sjalett åt flickbarnet, så är det inte bara diskriminerande, det är dåligt företagande. (Se nästa inlägg för vidare diskussion)🌹

A post shared by Gina غنى Dirawi (@ginadirawi) on

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.