Torsdag 19 Maj
Stockholm

Gina Dirawi till attack mot SAS: "Har vi inte kommit längre?"

Gina Dirawi går till attack mot SAS på Instagram.
1 av 3
Gina Dirawi går till attack mot SAS på Instagram. Foto: TT
Gina Dirawi.
2 av 3
Gina Dirawi. Foto: TT
3 av 3

"Dom till och med ber henne att ta av den för att ge henne jobbet. Herregud SAS, kom och möt resten av oss i framtiden" skriver Dirawi.

Kommentera (369)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Sånna här företag måste ju vara de tråkigaste jag vet", så inleder Gina Dirawi ett inlägg på Instagram där hon riktar kritik mot flygbolaget SAS.

Det är efter att 23-åriga Aye Alhassani inte fick ett jobb på SAS eftersom hon bär slöja, något som Nyheter24 har skrivit om.

"Vi lever i en tid då tekniken är i framkant, 2-åringar fattar hur en Ipad fungerar och kan till och med ladda ner spel men personalen på SAS får inte ihop hur de ska anställa en kompetent kvinna om hon täcker sitt hår?" skriver Dirawi i inlägget och fortsätter:

"De till och med ber henne att ta av den för att ge henne jobbet. Herregud SAS, kom och möt resten av oss i framtiden. Har vi inte kommit längre?"

Inlägget fick över 1 000 likes på bara någon timme och i kommentarsfältet håller Dirawis följare med henne.

"När ett företag börjar tacka nej till kompetenta kvinnor för att en sjal på deras huvud inte ingår i deras uniformer och de inte kan ringa en sömmerska eller betala 50 riksdaler och köpa en sjalett åt flickebarnet, så är det inte bara diskriminerande, det är dåligt företagande." skriver hon avslutningsvis.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (369)
Kopiera länk
Dela