Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peg Parnevik: "Tror inte att jag kommer kunna få barn"

Nöje | 27/04/2017 17:01

Peg Parnevik diskuterar allt mellan himmel och jord tillsammans med sin syster Penny.

Systrarna Penny och Peg Parnevik driver tillsammans en podcast där lyssnarna för hänga med i tjejernas liv, men de har under ett kortare tid haft någonting av ett podd-avbrott. Tjejerna berättar i deras comeback-avsnitt att de inte riktigt har haft en anledning till uppehållet men att det tydligen är väldigt dyrt att klippa podden, och att deras föräldrar inte betalar för dem.

View this post on Instagram

Don't tell her...photo by @ellenwaldton

A post shared by Peg Parnevik (@pegparnevik) on

I nya avsnittet pratar de en hel del om sina nya förhållanden och hur tacksamma vi ska vara här i Sverige över att vi har ungdomsmottagningar vi kan gå till, då det inte fungerar exakt likadant i USA. De kommer då in på preventivmedel och Penny berättar hur det går till när man sätter in en spiral.

View this post on Instagram

photo shoot w baby

A post shared by Peg Parnevik (@pegparnevik) on

– Jag har hört att det är det mest säkra alternativet, berättar Penny.

Då berättar Peg någonting som är väldigt vanligt hos unga tjejer i dag – nämligen att hon bär på en rädsla att inte kunna få barn.

– Men jag personligen har alltid trott att jag inte kommer att kunna få barn, berättar då Peg.

– För mig är det helt tvärtom, jag kan få mens och ändå tro att jag är gravid, men typ tro att det är en låtsas-mens, svarar Penny.

"Vi båda har haft det"

Tjejerna konstaterar i sin diskussion även att könssjukdomar är vanligare än man tror och att det inte bör vara någon tabu kring det, utan att människor helt enkelt måste bli bättre på att testa sig. De passar då även på att avslöja en gemensam sanning om sig själva.

– Jag vet inte om jag ska säga det här på podden? Men min kille berättade ju att han inte haft en könssjukdom och jag ba, nej men jag har haft klamydia? Men min kille brydde sig inte eftersom man tar några piller sen är det borta, säger Penny.

– Ja men everybody had klamydia, jag har också haft det, tillägger Peg.

– Det är bara viktigt när man har nytt förhållande att vara jätteöppen och ärlig med varandra, annars blir det bara jobbigt senare, avslutar Peg.

Vill du lyssna på hela podden kan du göra det här.