Therese poserade för känt magasin – blev inte som hon tänkt

- 08/05/2017, 13:03 -

Det var under gårdagen som Therese Lindgren fick sig lite utav en chock när hon såg sig själv på magasinomslaget.

Det var under gårdagen som Youtubestjärnan Therese Lindgren gick till affären för att köpa ett träningsmagasin hon några veckor tidigare plåtats för. Detta då Therese skulle pryda omslaget på majnumret.

Tidningen är omtalad för sina sunda värderingar och uteblivna vikthets, utan är i stället kända för att lägga mer fokus på hälsa och välmående. Det var just därför Therese fick sig en chock när hon såg omslaget i butiken.

"Kändes inte bra i magen"

Therese berättar i ett inlägg på Instagram att anledningen till hennes chock inte var bilden eller själva intervjun, utan texten som stod längst ned på tidningen. Där syns en så kallad puff med texten "Ät dig smal", vilket Therese inte hade varit beredd på.

"Veckan när tidningen äntligen kom ut i butik inser jag att jag pryder ett omslag med rubriken ÄT DIG SMAL, och det känns inte bra i magen. Min intervju handlar inte om att äta sig smal, det är ett annat reportage men det känns inte bra att jag står där som reklamflicka för det smala idealet", skriver hon.

"Jag tycker att det här ÄR en bra tidning, men det är så jäkla tråkigt att tidningar behöver locka med sådana här rubriker för att sälja", avslutar hon. 

MER: Therese Lindgren i tårar efter besök hos manlig gynekolog

Chefredaktören svarar

I ett välformulerat meddelande till Therese har nu chefredaktören för tidningen svarat och berättar att de i framtiden kommer att fundera noggrant kring rubriksättningen till framtida nummer.

"Våra artiklar lyfter hälsa och träning ur ett varmt, brett och inkluderande perspektiv. Aldrig med viktnedgång i fokus, vilket man lätt tror när man ser den aktuella omslagsrubriken. Tack för att du tar upp en jätteviktig fråga. Vi kommer fundera noga kring hur vi ska formulera framtida omslagsbudskap så att de matchar tidningens innehåll och värdegrund", skriver chefredaktören.

Vill du se fler av Therese Lindgrens egna Instagrambilder? Då kan du göra det här.

Mer:

Therese Lindgren visar upp skönhetsmissen – spritt språngande naken