Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ludwig Kronstrands jobbiga besked: "Har en hjärntumör"

- 26/06/2017, 14:49 -

Hov1-medlemmen Ludwig Kronstrand väljer nu att berätta om någonting han tvingats leva med i flera år.

Det är i podden "Riddarna med brustna hjärtan" med Noel Flike och Ludwig Kronstrand som killarna denna gång pratar om allt mellan himmel och jord. I avsnittet pratar killarna bland annat om sina ex och Ludwig berättar vad det var som fick det att ta slut mellan honom och Zara Larsson

– Hon ville ligga med andra, men att vi skulle ha en regel. Vilket var att vi inte skulle förälska oss i någon, berättar han. 

– Jag blev kär i en annan tjej, eller jag trodde i alla fall att jag blev det, tillägger han. 

"Det började med att jag fick problem med en körtel"

I avsnittet väljer dock killarna att kliva över på ett väldigt seriöst ämne, nämligen Ludwigs hjärntumör. Han berättar att han i början inte riktigt visste vad felet var, men att han hade en körtel vid bröstet som svullnade upp. 

– Jag hade en svullnad i två år. Trodde det var på grund av att jag kom sent in i puberteten, vilket var typ i tvåan i gymnasiet. Så efter ett år hade den ännu inte försvunnit, så jag gick och kollade upp den. Jag gjorde en mammografi och de sa att det inte såg ut som någonting farligt. 

– Jag fick göra en magnetröntgen så jag åkte in i en maskin. Sen satt jag med en läkare som sa "din svullnad beror på ditt tumör i huvudet. "Vafan sa hon", tänkte jag, men sedan sa hon att tumören var godartad, men jag var fortfarande i chock. 

"I värsta fall får de ta ut den genom näsan"

Ludwig berättar att den godartade tumören inte är farlig men att den om den skulle bli större, kan tas bort med hjälp av operation. 

– Jag ska äta medicin och ta nya prover, och har det inte blivit bättre tar man ut den genom näsan, berättar Ludwig.