Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lisa Ajax lättklädda bild skapar kaos hos fansen

Nöje | 12/09/2017 12:09

Sångerskan Lisa Ajax, 18, har skapat kalabalik på Instagram efter sin senaste bild.

Sångerskan Lisa Ajax, 18, ville boosta sina följare på Instagram genom att publicera en lättklädd bild där hon skriver att alla kroppar är fina oavsett och att det är sorgligt att många unga kvinnor idag har så dåligt självförtroende. 

Men det hela fick ett rejält bakslag. 

Ajax möttes av en skara rejält förbannade fans som tycker att det är fel av henne att publicera en bild som sexualiserar kvinnokroppen. 


"Nästa gång kanske du kan lägga ut en bild som inte skriker sex och skriver med samma text. På en vanlig kvinnlig kropp, det finaste som finns, utan att behöva insinuera till sex", skriver en användare.

"Du säger att det är andra som sexualiserar din kropp. Men No shit? Hur ska man inte när du poserar sådär. Du skulle aldrig lägga upp en bild på när din mage har rolls ibland när du sitter ner", skriver en annan. 

Svarar fansen

Nu har Ajax svarat fansen med ett långt inlägg där hon riktar kritik mot de som reagerat negativt på bilden. 

”Det är här det blir fel. När en kvinna säger till en annan kvinna vad hon får och inte får göra med sin kropp. Det är inte jag som sexualiserar min kropp här, det är du. Jag försöker få unga tjejer att se sitt unika värde med deras kroppar, såhär ser jag ut och det finns tusentals olika kroppar där ute och alla dessa fantastiska kroppar förtjänar respekt! OCH om jag vill visa mig sexig på min instagram i MIN kropp, där avsikten är att vara sexig, så är det okej. För jag gör det för mig och inte dig. Lär dina barn att älska sig själva och att aldrig skämmas över sina kroppar istället för att lära dina barn att gömma den.

Jag vet hur det är att vara en ung tjej med massa komplex och inte vilja ha på sig vissa kläder pga hur man ser ut osv. Jag vill inte att fler unga tjejer ska känna så och därför valde jag att lägga ut den här bilden med den här texten. Det här är en typ av kropp och det betyder inte att det är så man ska se ut eller att alla ser ut just så. Bara för att jag lägger ut en bild på min kropp betyder inte det att jag faller för någon slags hype där kvinnor ska vara sexobjekt. Kvinnokroppen är VACKER, oavsett om man är liten eller stor och oavsett vilka bilder man väljer att lägga ut på den, inte ett sexobjekt.”

Ajax möter nu stöd hos vissa fans som tycker att hon är en bra förebild och får göra vad hon vill med sin kropp.