Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linn Ahlborgs nya p-piller var inte vad hon tänkt sig

- 09/10/2017, 10:30 -

Linn Ahlborg berättar om nervositeten efter upptäckten i bilen.

Linn Ahlborg, 18, har nyligen tagit körkort och vad kan då vara bättre än en gammal hederlig roadtrip tillsammans med sin vän Agnes. Tjejerna begav sig under fredagen till Uppsala för att shoppa, luncha och bara mysa.

– Shoppingen blev inte som vi tänkt oss, berättar Linn i bilen. 

– Vi gick typ på Zara sedan gick vi på Phils Burger och åt, lägger hon till. 

Men Linn hann även med ett par ärenden under sin fredag. Bland annat hämtade hon ut sina p-piller, vilket gav henne en liten chock. 

Linn Ahlborg

Linn Ahlborg

"Vad är det här?"

– Jag har alltid käkat Prionell 28, nu fick jag Anastrella 28. Vad är det för skit? Jag har ju mått superbra med mina p-piller och ingenting dåligt har ju hänt. Jag vet att man kan fett mycket biverkningar av p-piller så nu är jag ju livrädd att jag ska få biverkningar av de nya?, säger Linn.

– De ser även helt annorlunda ut än de gamla, kolla här: 

Linn Ahlborg visar upp sina p piller
Linn Ahlborg visar upp sina p piller

Många andra unga kvinnor i landet har varit med om samma sak som Linn, men det finns en väldigt naturlig förklaring.

På apotekets kundtjänst berättar en anställd att de flesta p-piller har en patent på fem år, så efter att petenttiden löpt ut dyker det upp en drös av likvärdiga p-piller med samma slags hormoner i – men för ett billigare pris. 

Så om du som ung kvinna får ett paket av en annan sort så har du alltså inte fått fel – utan det är bara en ny förpackning och annat märke – men med nästintill identiskt innehåll.