Nätet fortsätter att fyllas under hashtaggen #metoo ​med historier från kvinnor som berättar om sexuella övergrepp som de har utsatts för.
1 av 3
Nätet fortsätter att fyllas under hashtaggen #metoo ​med historier från kvinnor som berättar om sexuella övergrepp som de har utsatts för. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Instagram
På måndagen gick medieprofilen Cissi Wallin ut på sin Instagram och berättade om ett övergrepp som hon utsattes för 2006.
2 av 3
På måndagen gick medieprofilen Cissi Wallin ut på sin Instagram och berättade om ett övergrepp som hon utsattes för 2006. - Foto: TT Nyhetsbyrån
"Cissi är ju inte ensam. Jag har hört från så många andra håll om samma man. I åratal. Ändå tystnad. Från mig. Till honom. Mot honom. Om honom. - O nu från media. Och det är en samhällssjuka", skriver Camilla Läckberg på sin Instagram.
3 av 3
"Cissi är ju inte ensam. Jag har hört från så många andra håll om samma man. I åratal. Ändå tystnad. Från mig. Till honom. Mot honom. Om honom. - O nu från media. Och det är en samhällssjuka", skriver Camilla Läckberg på sin Instagram. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Camilla Läckberg backar Cissi Wallin: "Hon är inte ensam"

Hashtaggen #metoo fyller nätet och alla pratar om vad Cissi Wallin skrev på sin Instagram. Nu backar även Camilla Läckberg henne.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Nätet fortsätter att fyllas under hashtaggen #metoo med historier från kvinnor som berättar om sexuella övergrepp som de har utsatts för.

Det hela tog sin början den 5 oktober då det publicerades en artikel i den amerikanska tidningen New York Times. I artikeln anklagas den välkände filmproducenten Harvey Weinstein för att under flera år ha förgripit sig på kvinnor i branschen.

På måndagen gick medieprofilen Cissi Wallin ut på sin Instagram och berättade om ett övergrepp som hon utsattes för 2006, och som hon skrev om några år senare. Wallin gick även ut med namnet på den som hon menar förgrep sig på henne.

"Jag har fragmentariska minnen av det som hände. Bland annat minns jag att jag vaknade till av att han kravlat upp mot mitt ansikte och försökte trycka in sin kuk i min mun medan han väste 'sug då, sug!'. Sedan föll jag tillbaka in i dimman", skrev Cissi Wallin 2010.

Cissi Wallin. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Det här fick författaren Camilla Läckberg att i sin tur reagera på sin Instagram under måndagskvällen.

Läckberg, som har nästan 200 000 följare på Instagram, skriver i inlägget hur hon skäms för att hon trots att hon både känner Cissi Wallin och har känt till den påståddavåldtäkten mot henne i många år inte har sagt eller gjort något när hon hamnat i situationer med den anklagade mannen.

"De få gånger jag haft samröre med honom har jag låtsats som ingenting. Bla en kväll i New York då han o mitt ex drack alldeles för många Dry Martinis ihop. Jag visste redan då om. Jag tvivlade inte. Ändå sa jag inget. Jag bara log o hängde på. O nu. Nu skäms jag", skriver Camilla Läckberg på Instagram.

Bildkälla: Instagram

Camilla Läckberg skriver vidare att både hon och folk "i svängen" vetat om anklagelser kring mannen i flera år.

"Cissi är ju inte ensam. Jag har hört från så många andra håll om samma man. I åratal. Ändå tystnad. Från mig. Till honom. Mot honom. Om honom. - O nu från media. Och det är en samhällssjuka", skriver Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Läs även Cissi Wallins gripande text där hon berättar om en våldtäkt hon ska ha utsatts för 2006.

Se även en sammanfattning om allt som har skett i debatten hittills:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
Har du drabbats av sexuella övergrepp?
Tack för din röst!