1 av 2
Elisabeth Massi Fritz.
2 av 2
Elisabeth Massi Fritz. - Foto: SvD / Dan Hansson

Ännu en kvinna anmäler kända Aftonbladet-profilen för våldtäkt

Cissi Wallin berättade tidigare i veckan att hon blivit våldtagen av en känd medieman. Nu har ännu en kvinna anmält samma man för våldtäkt.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Cissi Wallin gick under måndagen ut med att en Aftonbladet-medarbetare drogat och våldtagit henne år 2006. Hon polisanmälde mannen 2011, men förundersökningen lades ner i brist på bevis.

Advokat Elisabeth Massi Fritz bekräftar nu att ett flertal personer har hört av sig till henne om samma medieman. 

– Flera personer har hört av sig. Det är många som verkligen inte känner till sina rättigheter trots att de är utsatta för brott och det är skrämmande. Vi måste bli avsevärt bättre att sprida kunskap om vad varje utsatt brottsoffer har för rättigheter, säger Elisabeth till Nyheter24.

– Jag kan ej gå in och berätta hur många och vilka som hört av sig. Jag kan dock med tillstånd av Cissi Wallin berätta att hon har en mycket stark och trovärdig berättelse. Jag är förvånad över att hennes mål blivit nedlagt.

Men nu har polisen bekräftat för DN att det är ännu en kvinna som nu polisanmält mediemannen för våldtäkt. Och den kvinnan kommer att företrädas av ingen mindre än Elisabeth Massi Fritz.

Det var år 2002 som kvinnan ska ha träffat på mannen på ett uteställe när hon var 20 år.  Mannen ska ha drogat henne för att sedan förgripa sig på henne. 

/
/