Onsdag 4 Aug
Stockholm

Här är vad som hänt mellan Joakim Lundell och hans mamma

Det pågår just nu en intern strid i Joakim Lundells familj. Här är allt som hänt.

Kommentera (228)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 9 oktober som Joakim Lundell släppte självbiografin Monster. Boken handlar om Joakims tuffa uppväxt där han redan som litet barn placerades på fosterhem. Han bollades sedan mellan olika myndigheter och hade enligt boken en väldigt destruktiv relation till sin mamma Annika Berg som under den tiden led av psykisk ohälsa och missbrukade tabletter. Han levde en tid som hemlös och hamnade i drogmissbruk och kriminalitet men skriver att han hela tiden fruktade för att måsta åka hem till sin mamma. 

Joakim har tillsammans med Forum förlag använt sig av papper från socialen som berättar i vilket skick han var i när han först skickades till dem som barn. Han mådde inte alls bra och har flera gånger försökt att ta sitt liv. 

I boken skriver Joakim bland annat om sin mammas tablettmissbruk och om att hon ska ha utsatt honom för psykisk misshandel under så gott som hela hans uppväxt när han bodde hemma. Någonting som mamman gått ut och dementerat.

Utdrag från boken Monster.

I sitt uttalande säger mamman att hon hade tablettmissbruk men att det inte var under tiden Joakim bodde hemma. Samt hävdar att det var Joakim som var utåtagerande och aggressiv. 

"Vi sökte hjälp för Joakims problem men fick inte den hjälp vi behövde. När Joakim började fritids och senare skolan ökade Joakims problem drastiskt. Han mådde allt sämre. Han ville inte gå till skolan, min man fick följa honom dit. Han var aggressiv och misstanke fanns att han kunde skada sina småsyskon. Jag har en whiplashskada efter en trafikolycka. Jag hade tillgång till starka värktabletter förskrivna på recept. Jag missbrukade dessa ibland. Men inte under de åtta åren Joakim bodde hemma", skriver hon bland annat.


Läs hela texten här.

Efter mammans uttalande sände Joakim live på Instagram och uttryckte då sin besvikelse över att mamman valt att skriva till media och "fortsätter att sprida lögner". 

– Hon förstörde mitt liv när jag var liten, och hon fortsätter att förstöra det än idag, sa han då.

Även Joakims fru Jonna Lundell sa i bakgrunden av videon att hon "aldrig träffat Joakims mamma någon gång då hon inte varit påverkad av tabletter". 

Samma kväll som live-sändningen gick sedan Joakims pappa Thomas Aarö ut och dementerade mammans ord. Han säger att mamman hittat på lögner om både honom och Joakim. 

"Jag har inte misshandlat henne som hon hävdar, och var inte tvungen att smita utomlands. När jag var hemma igen efter sex månader försökte jag ha en regelbunden kontakt med Joakim och Annika. Sedan förbjöd Annika socialen att kontakta mig när Jocke blev omhändertagen. Jag fick inte veta fören efter flera år att Jocke var fosterhemsplacerad, på grund av att jag såg på inbetalningskorten från försäkringskassan att det stod Ödeshög kommun", berättar han i sin text. 

Läs hela texten här.

Kommentera (228)
Kopiera länk
Dela