Söndag 20 Jun
Stockholm

TV3 petar folkkära programledaren efter anklagelserna

TV3-profilen utreds för "oacceptabelt beteende" – och får inte längre vara kvar.

Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela

Det var förförra veckan som landet och världen skakades av kvinnors hemska berättelser om sexuella övergrepp under hashtaggen #metoo. Flera kända män anklagades för övergrepp – däribland Martin Timell. 

Efter anklagelserna plockas "Äntligen hemma" ur tv-tablån och Timell köps ut från TV4. 

Men nu är det även en programledare på TV3 som utretts för "oacceptabelt beteende". Och nu står det alltså klart att han inte får vara kvar utan petas från TV3. 

– Vi ser att det är tillräckligt många uppgifter som har kommit in under den senaste veckan som pekar på en typ av beteende som vi inte kan acceptera. Därför har vi inte sett det som möjligt att förnya samarbetet med profilen, säger Jessica Sjöberg, pressansvarig för MTG till Expressen.


En tidigare medarbetare på TV3, inslagsproducenten Jenny Appelgrenberättar för Nöjesbladet om sina personliga erfarenheter. Hon säger att det förekommit en slags mobbing och ett "förtryck" mot henne och andra kollegor.

– Det var en pågående mobbing. Som inslagsproducent är du i en väldigt utsatt position och får mycket skit. Han terroriserar, mobbar, förminskar, förtrycker sina kollegor. Han är ondskan själv. Ledning har vetat om detta länge. Jag grät mig till sömns, berättar hon. 

Enligt uppgifter ska den manlige programledarens beteende fångats på film, klipp som sedan spelades upp för honom för att göra honom uppmärksam på sitt eget beteende.

”Till slut fick vi lov att filma honom när det gått för långt att folk mådde dåligt varje dag på jobbet. Han blev konfronterad många gånger, men det var inte han som rök, det var alla andra”, skriver Jenny Appelgren på sina sociala medier. 

Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela