Söndag 5 Dec
Stockholm

Mikael Persbrandt fick sparken som Gunvald Larsson i "Beck"

Mikael Persbrandt avslöjar nu i sin bok att han fick sparken från rollen som Gunvald Larsson i "Beck"-filmerna.
Mikael Persbrandt avslöjar nu i sin bok att han fick sparken från rollen som Gunvald Larsson i "Beck"-filmerna. Foto:

Mikael Persbrandt avslöjar sanningen i sin bok "Så som jag minns det" – han fick sparken från "Beck" efter en hård festkväll.

Kommentera (36)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rollen som Gunvald Larsson i "Beck"-filmerna gjorde Mikael Persbrandt, 54, till en av Sveriges mest älskade och folkkära skådespelare. När det våren 2015 stod klart att Persbrandt inte längre skulle gestalta Gunvald så kom det som en chock för många inbitna "Beck"-fans.

Mikael Persbrandt spelade Gunvald Larsson i flera års tid. Här ser vi honom år 2000. Bildkälla: Maja Suslin/TT Bild

Hela 31 filmer hade Persbrandt kört som Gunvald – men sedan tog sagan slut. På Facebook skrev Persbrandt att han hade valt att sluta eftersom han skulle satsa på sin internationella karriär.

Men nu, tre år senare, avslöjas den egentliga sanningen. I sin självbiografi "Så som jag minns det" så berättar Persbrandt att han fick sparken.

Tog kokain – och ringde chefen

Persbrandt både drack och använde droger under inspelningsperioden år 2014. 

Under en festkväll trodde Persbrandt att han ringde sin terapeut. Men i själva verket hade han råkat ringa Lars Blomgren, som var vd över filmbolaget Filmlance som ligger bakom "Beck", skriver Aftonbladet.

”Jag har tänt på som fan, jag har så mycket ladd (kokain, reds. anm) här, och det är sprit... och brudar på ingång. Och det är åt helvete med Beck, allt är på väg åt helvete, hela mitt liv”, ska Persbrandt ha sagt innan han blev avbruten av Blomgren – och först då insåg Persbrandt att han hade ringt fel.


Mikael Persbrandt år 2014. Bildkälla: Stella Pictures.

"Stor lättnad"

Persbrandts roll som Gunvald ersattes av norska skådespelaren Kristofer Hivju och karaktären Steinar – och Lars Blomgren är nöjd med att Persbrandt byttes ut.

Kristofer Hivju tog över efter Persbrandt. Bildkälla: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT.

– Det blev en ny energi i projektet. Alla vi var väldigt pressade av de här situationerna. Det blev en ganska stor lättnad sen och kreativiteten kommer tillbaks. Jag är väldigt glad över att vi hade modet att göra det här, säger Blomgren till Aftonbladet.

Mikael Persbrandt är idag nykter sedan cirka tre år tillbaka.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Saknar du Persbrandt som Gunvald?
Tack för din röst!
Kommentera (36)
Kopiera länk
Dela