Renée Nyberg och David Hellenius skämtade om våldtäktsanklagade Martin Timell.
Renée Nyberg och David Hellenius skämtade om sin tidigare kollega Martin Timell.

David Hellenius och Renée Nybergs råa skämt om Martin Timell

TV4-profilerna David Hellenius och Renée Nyberg skämtade om Martin Timell och den våldtäkt som profilen utreds för.


Det var under tisdagen som Sveriges Annonsörer arrangerade galan 100-wattaren, där pris delas ut till de som har knåpat ihop årets bästa reklam. Galan ägde rum på Stadshuset, och konferencierer var Renée Nyberg, 51, och David Hellenius, 43.

En av gästerna på galan var Mimmi Sköldberg, och i en debattartikel på branschtidningen Resumé så ifrågasätter hon duons skämt om #metoo

Både Renée och David var fram till nyligen kollegor med Martin Timell på TV4. Efter de anklagelser om sexuella trakasserier och våldtäkt som riktats mot Timell så fick "Äntligen hemma"-profilen sparken. 

Timell utreds även för en våldtäkt som ska ha ägt rum i en badtunna på en jobbfest år 2008. 

Under galakvällen på Stadshuset så skämtar programledarduon friskt om #metoo och TV4 – och ett skämt lämnar en riktigt dålig eftersmak. David Hellenius och Renée Nyberg. Bildkälla: Anders Wiklund / TT

"Det skämtas till och med om att det ska bli efterfest i en badtunna, och syftas då alltså på den plats där den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum. Folk börjar skruva på sig och jag börjar räkna. 10-12 skämt på ämnet blir det, innan middagen är över", skriver Mimmi sin debattartikel. 


Mimmi skriver att vissa av gästerna himlade med ögonen och andra skruvade på sig. 

"Kanske sitter vi med våra egna historier som bränner inom oss. Kanske sitter vår egen förövare i samma vackra sal", avslutar hon sin debattartikel på Resumé.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan

Indieartister växer på Spotify

2 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.