Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonna Lundell hyllas av fansen efter ärliga inlägget om sin vikt

Nöje | 16/11/2017 13:11

Jonna Lundell skriver ett starkt inlägg om sin sjukdom och berättar att hon nu väljer att acceptera sin kropp som den är.

Jonna Lundell är i skrivande stund en av Sveriges absolut hetaste profiler. Hon och Joakim Lundell har tillsammans drivit en av landets största Youtubekanaler och Jonna driver numer en poddcast tillsammans med nära vännen och Paradise Hotel-profilen Saga Scott. Poddens första avsnitt gled direkt upp på Sveriges första placering och gjorde succé. 


I podden diskuterar tjejerna allt ifrån stalkers, till förhållanden, kärlek och första fyllor.

 Jonna driver även en blogg på sidan av där hon låter fansen få en närmare inblick i hennes liv. Och i sitt senaste inlägg väljer hon att prata om sin sjukdom.

"Vi alla gör det någon gång"

Jonna har diagnosticerats med Hypotyreos vilket gör att hennes sköldkörtel inte riktigt fungerar som den ska. Detta har hon tidigare berättat men väljer på nytt att ta upp det i sin blogg. Detta då en av sjukdomens bieffekter är att man går upp i vikt. 

"Jag har rensat min garderob på över 500 plagg detta år, men jag har alltid sparat kläderna jag inte kan ha föra att "Jag kanske kan ha dom igen när jag gått ner i vikt". Ja ni är säkert många som känner igen er i det där",skriver Jonna. 


"Jag har gått upp 15 kilo senaste året på grund av min underfunktion i sköldkörteln eller Hypotyreos som det så fint heter. Den gör alltså att min ämnesomsättning inte funkar som den ska och jag är ju som vissa av er redan vet väldigt sockerberoende och det är ju inte jätte bra för denna sjukdom och det räcker i stort sätt med att jag tittar på en saftig kladdkaka eller en fluffig latte så går jag upp i vikt. 


Men Jonna berättar att hon inte längre tänker fokusera på att "försöka gå ned i vikt" utan nu känner att hon istället ger bort kläderna hon inte längre kan ha. 

"Men nu ska jag försöka acceptera min vikt tills jag tar tag i den så nu rensar jag alltså ut alla kläder jag inte kan ha men så gärna vill ha kvar. Varför ska mina fina kläder ligga och vänta på att jag ska gå ner till min normalvikt när det förmodligen aldrig kommer att hända haha. Då är det bättre att någon annan kan ta del av dom", avslutar hon. 

Nu hyllas Jonna av sina fans i kommentarsfältet som peppar henne och skriver kärleksfulla kommentarer. 

Vi tycker att det är så modigt och starkt av Jonna att dela med sig. 

Har du sparat kläder i hopp att en dag kunna ha dem?