Zara Larsson berättar att hon har valt att ta ut sin p-stav och ersätta den med en hormonspiral.
Zara har valt att ta ut sin p-stav. - Foto: MTV/instagram

Zara slår hål på myten om populära preventivmedlet: "Så nöjd"

Zara Larsson plockade nyligen ut sin p-stav för att byta till ett annat preventivmedel.


Utöver att vara queen på scenen så driver sångerskan Zara Larsson en succépodd tillsammans med sin bästa vän Olivia Gateau. Tjejerna diskuterar allt mellan himmel och jord och i det senaste poddavsnitt varnar de känsliga lyssnare då tjejerna diskuterar blod, sprutor och mens. 

– Det här blir ingenting för känsliga, säger Zara i introt. Och ja, sångerskan håller vad hon lovar. Hon väljer nämligen att dela med sig av berättelsen om hur det gick till när hon tog ut sin p-stav. 

– Jag hatar när någon ska skära i mig, sedan hade p-staven liksom gosat in sig i mitt underhudsfett, berättade Zara. 

Här tillsammans med pojkvännen Brian H Whittaker.

"Gick hur bra som helst"

Zara berättar även att hon nu bytt ut staven mot ett annat preventivmedel, nämligen en hormonspiral. Spiralen sätts in hos gynekolog, och på hemsidor och forum har man kunnat läsa många trådar om hur smärtsamt ingreppet ska vara, vilket fått många unga kvinnor att låta bli att sätta in en spiral. 

Men detta är någonting som Zara nu väljer att ta upp, då hon inte alls tyckte att det gjorde särskilt ont. 

– Jag tog ut min p-stav och satte in en hormonspiral. Och för alla er som vill göra det, så ska jag berätta någonting för er – jag har läst så mycket mardrömshistorier om  det här på "Familjeliv", att det är den värsta smärtan folk ska ha upplevt samt att det gör ondare än att föda barn. Men det gick så bra för mig, gjorde inte ont, det gick över på 30 sekunder och gick hur bra som helst, berättar hon och fortsätter. 


– Ställer den inte till med för mycket komplikationer som min p-stav gjorde så kommer jag förhoppningsvis att ha denna i fem år. Och det känns skönt att vara skyddad. Jag har ju pojkvän, så mot graviditet skyddar den i fem år, berättar hon.

/
Senaste nytt

"Vem bor här?" stoppas – då återvänder programmet i SVT

The Smile till Way Out West

The Smile är klara för sommarens upplaga av Way Out West. Radioheads "lillasyster", som består av Thom Yorke, Jonny Greenwood och Tom Skinner är även aktuella med nya albumet "Wall of eyes" som släpps i januari.

Nyhetsmorgon-profilernas ursäkt till tittarna i livesändning: "Vi måste be om ursäkt"

Under fredagens sändning av Nyhetsmorgon bjöds på en rejäl skrattfest vilket fick Steffo att inte kunna hålla tårarna tillbaka. Efter incidenten kände sig Nyhetsmorgon-profilerna sig nödgade att be tittarna om ursäkt.

"Baldur's gate 3" blev årets spel

2 timmar sedan
"Baldur's gate 3" blev den stora vinnaren vid spelgalan Game Awards i Los Angeles. Det hyllade fantasyrollspelet korades bland annat till årets spel. Några svenska priser blev det däremot inte den här gången.

"Reacher"-skaparen pensioneras – men inte serien

idag 06:06
Med fler än 200 miljoner sålda böcker är Lee Child en av världens mest säljande författare. Men nu har han gått i pension. Böckerna om Jack Reacher kommer i fortsättningen att skrivas av Childs bror Andrew.

Rapparen Kodak Black gripen – igen

igår 22:00
Den amerikanske rapparen Kodak Black har gripits av polisen – igen. Den här gången har han gripits misstänkt för innehav av kokain i södra Florida.