Stockholm

5 saker du inte visste om Erik Haag och Lotta Lundgren

Lotta Lundgren matskribent Erik Haag komiker Årets julvärdar SVT
Lotta Lundgen och Erik Haag är årets julvärdar i SVT. Foto: TT/SVT/Rabén & Sjögren/Norstedts (Montage)

På måndagen stod det klart att Erik Haag och Lotta Lundgren tillsammans ska vara julvärdar för SVT:s årliga julfirande.


Läs mer

För första gången någonsin blir det två stycken personer som samtidigt ska vara julvärdar för SVT:s årliga julprogram på julafton. Det blev radarparet Lotta Lundgren och Erik Haag som ska tända ljuset – och frågan är väl om de ska tända det samtidigt?

Det är känt sedan tidigare att radarparet Lundgren och Haag har ett förhållande även utanför deras professionella samarbete i succéserier som "Historieätarna" och "Landet brunsås".

1. De har båda skrivit böcker

Lotta Lundgren har fokuserat på böcker om mat, medan Erik Haag har skrivit böcker om barn och ungdomar. 

Lotta Lundgrens bok "Om jag var din hemmafru eller hur man får en vardag att smaka som en lördag" kom ut 2011 och Erik Haags bok "Liv & död på mellanstadiet" kom ut 1996. Bild: Rabén & Sjögren/Norstedts

2. De har en ny serie på gång

Efter succérna med "Landet brunsås", "Historieätarna" och julkalendern "Tusen år till julafton" kommer en ny serie med radarparet i fokus. 

Namnet på miniserien är "Bye bye Sverige" och handlar om den svenska emigrationen mellan 1850 och 1910. Stilen kommer påminna om "Historieätarna" och serien har premiär 7 december.

Haags och Lundgrens nya serie "Bye bye Sverige". Bildkälla: SVT

3. De har båda barn

Erik Haag har fyra barn från det tidigare äktenskapet med Martina Haag. Lotta Lundgren har två barn från sitt tidigare äktenskap med Martin Johansen.

4. Båda har varit sommarvärdar

I det populära sommarradioprogrammet Sommar i P1 har de båda fått äran att sommarprata. Vet du vem som var först ut? Jo, det var Lotta som fick sommarprata 2012, medan Erik fick vänta tills året därefter 2013.

Båda har haft långa, framgångsrika karriärer. Bildkälla: TT

5. De är inte trötta på varandra

Trots att de synts i flertalet produktioner tillsammans sedan 2010 (och är i ett förhållande) verkar paret lyckas skilja det professionella och det privata.

Lundgren och Haag har jobbat ihop i mer än sju år. Bildkälla: TT

– Jag tycker det är väldigt kul att jobba med dig och du tycker att det är väldigt kul att jobba med mig, det vet jag, det har du sagt. Vi är ett arbetsteam så det är inget konstigt med det, säger Lotta Lundgren till Erik Haag under en intervju med Expressen.

Ser du fram emot att se Haag & Lundgren på julafton?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.