Fredag 14 Maj
Stockholm

5 saker du måste veta om Isobel Hadley-Kamptz

Isobel Hadley-Kamptz På spåret Kristian Luuk Fredrik Lindström
Isobel Hadley-Kamptz är en av deltagarna i årets "På spåret". Foto: SVT/TT (Montage Nyheter24)

Journalisten och författaren Isobel Hadley-Kamptz återvänder till "På spåret" igen. Förra året slutade det nästan med en seger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Lägg namnet Isobel Hadley-Kamptz på minnet. Den här 41-åriga journalisten och författaren knep nästan segern i förra årets säsong av det älskade programmet "På spåret" – och nu är det dags igen tillsammans med parhästen Kalle Lind (som du kan läsa mer om här).

Isobel tävlar med radioprofilen Kalle Lind i årets "På spåret". Bildkälla: TT

Här är några korta fakta om henne:

1. Hon är uppväxt i Dalarna

Närmare bestämt i Ludvika. I en text publicerad för några år sedan jämför hon sin upplevelse av landskapet med den av journalisten Björn af Kleens – att de ville flytta därifrån så snabbt som möjligt. Vid 18 års ålder till och med.

Kanske kan hon fortfarande känna igen sig i den här listan om Dalarna.

2. Hon har skrivit för flera stora tidningar

Isobel har, trots sitt tveksamma förhållande till Dalarna, skrivit flera krönikor för Dalarnas Tidningar. Förutom lokaltidningen är reportoaren bred: Neo, Axess, Arena och Bang är några magasinexempel. Dagens Nyheters ledarredaktion och kultur- och ledarredaktionerna på Expressen är några andra.

3. Hon älskar skogen

I en intervju med DT berättade Hadley-Kamptz om "det andra" som är hennes beskrivning av skogen.

– Mitt jobb är att läsa, tänka och skriva. Skogen är ett ställe där man inte behöver eller har någon nytta av mina avancerade politiska teorier. Och det kan vara skönt, berättade hon bland annat.

En bild från 2007 när Isobel Hadley-Kamptz skrev för Expressens kultursida. Bildkälla: TT

4. Hon har givetvis skrivit böcker

Debutromanen kom 2007 och heter "Jag går bara ut en stund" och 2011 kom essäboken "Frihet och fruktan: Tankar om en ny liberalism" som handlar om vilka hot som den politiska ideologin liberalism står inför.

5. Hennes svagaste "På spåret"-ämne är geografi

Hennes parhäst Kalle Lind avslöjade för Sydsvenskan att lagets svagaste ämne är geografi. Trots detta räckte kunskapsbanken till final för paret förra säsongen. Vi får se hur det går den här gången.

Gillar du På spåret?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela