Torsdag 22 Apr
Stockholm

Därför väljer SVT att ha kvar Martin Timell: "Var 30 år sedan"

Anledningen till att SVT inte plockat bort "Bullen" säger de själva beror på "att det var 30 år sedan"
Anledningen till att SVT inte plockat bort "Bullen" säger de själva beror på "att det var 30 år sedan". Foto:

SVT har kritiserats hårt efter att de väljer att ha kvar våldtäktsanklagade Martin Timell.

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela

Det har stormat ordentligt kring Martin Timell i och med #metoo-kampanjen. Timell har blivit anklagad för både våldtäkt och sexuella trakasserier vilket nu gjort att TV4 petat honom från tablån. Även i Finland har avsnitten av ”Äntligen hemma” stoppats. Kanal 5 beslutade sig också för att stoppa programmet ”Fiskefeber” där Timell medverkade.

Men några som låter Timells program stå orört på kanalens webbsida, det är SVT. På SVT Plays "Öppet arkiv" finns gamla avsnitt av "Bullen" kvar, där Timell var programledare under 80-talet. 

Anledningen till att SVT inte plockat bort "Bullen" säger de själva beror på "att det var 30 år sedan".

Martin Timell.

– Vi har givetvis nolltolerans när det gäller sexuella kränkningar, men de program vi har i vårt arkiv med Martin Timell är mellan 20 och 30 år gamla och spelades in precis i början av hans karriär, säger Victoria Nordansjö, pressansvarig på SVT till Aftonbladet.

De poängterar även att det var under sin tid på TV4 och i programmet "Äntligen hemma" som Timell sägs ha gjort sig skyldig till ett väldigt opassande beteende. Inte under "Bullen". 

– När det gäller Martin Timell och det han anklagas för så handlar det om hur han har agerat i den redaktionella miljön på TV4 och under inspelningar av ”Äntligen hemma”, efter att han lämnat SVT. De program och klipp som vi har är från precis i början av hans karriär, avslutar hon. 

Martin Timell har anklagats för en lång rad olika sexuella trakasserier och sexbrott – här kan du läsa om allt från början till slut.

– Jag har varit jagad dygnet runt i fyra veckor. De jagar mig på gatan. Jag har fått fly det här landet. Och jag har en familj. Hur fan tror du att det är, sa han tidigare till SVT Nyheter när han svarade på frågan om "hur han har det idag".

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela