Martin Timell.
Martin Timell. - Foto: Johan Engman, TT. Fredrik Sandberg, TT.

Här är alla Martin Timells skandaler

Den tidigare "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell är anmäld för våldtäkt och har anklagats för sexuella trakasserier.


Det har stormat en hel del kring Martin Timell i och med #metoo-kampanjen. Här är en samling av hans skandaler.

13 oktober 2017

Lulu Carter, som jobbat med Timell på "Äntligen hemma", går till hård attack mot Timell på Instagram. Hon kallar Martin för "Sveriges Harvey Weinstein", och syftar då på Hollywoodproducenten Weinstein som anklagats för flera sexuella övergrepp.

Lulu Carter. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

17 oktober 2017

TV4-profilen Fenjima Manrique berättar att ´Timell tafsade henne på rumpan flera gånger. De jobbade tillsammans under "Deal or no deal" där Timell var programledare och Manrique var "väsktjej". 

"Han greppade tag om min rumpa när vi stod bredvid varandra under frukosten i greenroom. Hela tre gånger gjorde han det under två helger tills jag slutade käka frukost där helt och hållet", skrev hon på sin Instagram. 

19 oktober 2019

Peter Jihde går ut och kräver att TV4 ska göra en intern utredning av Timell.

– Jag tycker att TV4 ska gå till botten med det här, utreda vad som har hänt. Vi ska statuera exempel, att det får inte hända, och vi får inte vara tysta, sa Jihde till Sverige Radio P5. 

Peter Jihde. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

20 oktober 2017

Flera av Timells tidigare kollegor vittnar om sexuella trakasserier, rasism, homofobi och sexism.I en intervju med Expressen säger Timell att han ska ta hjälp av en terapeut.

20 oktober 2017

Lulu Carter berättar om det övergrepp Timell ska ha utsatt henne för. Hon gör även klart att hon inte kommer att acceptera hans ursäkt.

21 oktober 2017

TV4-profilen Caroline Giertz berättar att Timell visade sitt kön för henne på en fest. För tidningen Expressen berättade Caroline att hon kände sig chockad. 

Caroline Giertz. Bildkälla: Tobbe Gustavsson/TT Bild

23 oktober 2017

Ola Fredholm var en tidigare kollega till Martin Timell. Han avslöjar att Timell försökte skrämma honom till tystnad kort innan tidningen Expressen skulle publicera en intervju med Fredholm, där han vittnade om Timells beteende. 

I de hotfulla sms:en skrev Timell bland annat "Om det är du, då är detta förtal, och därmed åtalbart. Du bör nog ringa”. I ett annat sms skrev han: "Sorry Ola. Nu blir det polisanmälan och åtal".

23 oktober 2017

TV4 avbryter allt samarbete med Martin Timell, som varit en av deras största profiler i flera år.

24 oktober 2017

Det framkommer att Timell skrev en bok 1995 med titeln "Martins bästa… och sämsta". Boken innehöll både rasistiska och sexistiska "skämt".

24 oktober 2017

Aftonbladet avslöjar att både Timell och högt uppsatta chefer på TV4 fick gratis renoveringar.

– Det har byggts om hemma hos höga chefer, då byggdes det om hemma hos dem med programmets pengar och sponsorers bidrag. Det försvann väldigt mycket på en inspelningsplats. Då skämtades det alltid om, och Martin Timell skämtade själv om, att sakerna är på hans landställe, sa en källa till Aftonbladet då. 

Martin Timell i "Äntligen hemma". Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

30 oktober 2017

Martin Timell polisanmäls för våldtäkt. Under en jobbfest 2008 ska Timell ha stoppat in sin hand innanför en kvinnas bikinitrosor. Kvinnan ska även ha fått högre lön för att hålla tyst om övergreppet.

6 november 2017

Martin Timells bok "Hemmafixarbibeln" stoppas. Boken släpptes 2013 och har sedan dess varit en storsäljare för de som vill renovera, bygga och måla. Men förlaget Nordstedts valde alltså att avbryta med Timell. 

11 november 2017

Martin Timell förnekar och tillbakavisar alla anklagelser om våldtäkt.

23 november 2017

TV4:s utredning av Martin Timell blir klar. Bland annat visade utredningen att Timell borde ha fått sparken tidigare än vad han fick. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt utvecklingen av #metoo?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

3 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.