Tisdag 11 Maj
Stockholm

Adrian Kolgjini testade positivt för kokain

Travstjärnan Adrian Kolgjini har testat positivt för kokain i samband med en travtävling. Han nekar själv till anklagelserna och säger nu att han kan gå med på att drogtestas inför varje tävling.

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela

Det var i februari som det började tisslas och tasslas om att Paradise Hotel-stjärnan Saga Scott hade träffat en ny kärlek. Och mycket riktigt stämde nyheten. Hon hade nämligen blivit tillsammans med ingen mindre än travtalangen Adrian Kolgjini. Strax efter blev paret offentliga och berättade då att de hade träffats under Sagas medverkan i "Stjärnkusken".

Adrian är känd inom travsport och är ett av de största namnen i Sverige inom just travsporten. Men nu blir han avstängd med omedelbar verkan. Detta efter att ett drogtest, som togs på fem slumpvis utvalda kuskar och ryttare förra tisdagen på Jägersro, visade förekomst av kokain.

Nekar till anklagelserna

Adrian själv påstår själv att han aldrig ska ha brukat kokain, och att han först misstänkte att han fått i sig någonting via sin hostmedicin. Senare berättade han för Sylkusport om en annan teori han har – nämligen att han ska fått i sig någonting av en drink ute. 

– Efter V75-tävlingarna på Jägersro den 2 december åkte först jag och min flickvän, Saga Scott, hem. Sedan blev vi bjudna till några av hennes vänner i Helsingborg. Vi åkte dit och där var vi ute på ett ställe. Det var ingen privat fest eller så, utan ett ställe för allmänheten. Senare under kvällen började jag må konstigt. Inte dåligt, utan konstigt, och då åkte jag och Saga hem, tillbaka till Malmö. 

"Under kvällen började jag må konstigt. Inte dåligt, utan konstigt, och då åkte jag och Saga hem" säger Adrian till Sulkysport.se
Saga Scott har tidigare varit med i Paradise Hotel och driver nu succépodden "Jonna och Saga" tillsammans med Jonna Lundell

– Det jag kan tänka mig har hänt är att det jag drack blivit spetsat med något. Mitt dricka eller Sagas eller båda tvås. Saga är liksom jag rätt så kända personer, offentliga personer. Jag kan ha råkat ut för någon som av någon anledning vill mig eller henne eller oss båda två illa, säger Adrian Kolgjini.

Adrian tillägger även att han är fullt medveten om att kuskarna emellanåt testas, och att han därav aldrig skulle bruka narkotika. 

– Jag hoppas alla förstår att jag aldrig skulle riskera att ödelägga min karriär med att hålla på med droger. Vi kuskar blir ju testade emellanåt, det här var fjärde eller femte gången jag lämnade drogtest. ST:s utredare frågade mig om jag tar några mediciner som skulle kunna orsakat detta, men det enda tänkbara var den här hostmedicinen och den är det inte, avslutar han.

Nyheter24 har sökt Adrian Kolgjini.

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela