Söndag 16 Maj
Stockholm

Kenzas besked efter blodproven: "Måste börja med medicin för hypotyreos"

Kenza Zouiten Subosic har fått svar på sina blodprov som hon tidigare tagit, och hon kommer nu att börja äta medicin. "Senaste blodprovet visade tyvärr att mina värden höjts bra mycket mer, men nu har jag iallafall fått börja med Levaxin", berättar hon i ett blogginlägg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var för några veckor sedan som toppbloggerskan Kenza Zouiten, 26, valde att berätta om sin svåra tid. Under den senaste tiden har hon nämligen mått väldigt dåligt. Detta har visat sig bland annat genom att hon känt sig extremt nedstämd, trött och tappat hår. Hon har vädjat till sina följare och frågat om det är någon som känner igen symptomen, och hon fick mycket stöd från sina fans som berättade om sina erfarenheter. 

Kenza bestämde sig tillslut för att uppsöka läkare och tog en rad olika blodprov, vilka hon nu fått svar på. 

"Mina värden höjts bra mycket mer"

Bloggerskan har tidigare misstänk att hon har nedsatt sköldkörtelfunktion (hypotyreos), vilket visar sig bland annat genom att man blir väldigt nedstämd, upplever extrem trötthet, tappar hår. 

"Mitt TSH-värde ligger på 4,3 och vad jag har förstått så går gränsen vid 4 men helst ska det ligga under 2,5? Hormonerna T4 och T3 ligger dock inom det “normala” så av vad jag har förstått så kan jag ha en mild variant av hypotyreos, skrev Kenza" i sin blogg efter sitt första blodprov. 

Efter ytterligare ett prov visade det sig att hennes värden höjts ännu mer. Vilket gör att hon nu påbörjar medicinering med läkemedlet Levaxin.

"Jag hoppas att jag mår bättre inom några månader. Vet att det kan ta tid att hitta rätt dosering (ska ta nya prover i slutet på januari), men det känns redan lite bättre att iallafall ha börjat göra något åt mina problem", skriver hon. 

Vi håller tummarna för att Kenza snabbt ska känna sig bättre. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela