Stockholm

Miss Li om attacken: "Tafsade på mig på väg upp på scenen"

Miss Li publikhav
Miss Li berättar om #metoo. Foto: TT

Vad vi ska göra för att inte glömma bort #metoo? Miss Li tycker att det är viktigt att satsa på de som växer upp nu, lära dem vad man får säga och göra.


Läs mer

De nominerade för Grammis 2018 är nu presenterade. Årets nominerade representerar Musiksverige just nu med stora framgångar i både Sverige och internationellt.

En av de 19 kategorierna är årets pop där de nominerade är: Linnea Henriksson – Linnea Henriksson,  Miss Li – A Woman’s Guide to Survival, Oskar Linnros – Väntar på en ängel, Tove Lo – Blue Lips (Lady Wood Phase II) och Zara Larsson – So Good.

Miss Li var en av de nominerade som var på plats under presskonferensen på Grand Hotel och Nyheter24 pratade med henne om året som varit.

Linda Carlsson, som hon egentligen heter, säger att hon tycker att det är svårt att prata om 2017 utan att nämna #metoo.

– Jag personligen har inte varit jättemycket drabbad av branschmänniskor. Men när jag har varit påväg genom publiken har jag blivit tafsad på av just publiken.

Miss Li berättar att det här var 2007, i början av hennes karriär, då hon fick bära upp sitt piano själv på scenen.

– Jag blev faktiskt väldigt chockad då. Man kände sig väldigt kränkt, det var väldigt svårt att gå upp på scenen och leverera.

När frågan kommer upp om vad vi ska göra för att inte glömma bort #metoo säger Miss Li att man måste satsa på barnen, de som växer upp nu. Att lära de vad man kan säga och inte säga och vara snälla mot varandra.

Klicka på klippet ovan för att se hela intervjun med Miss Li.

Har du blivit utsatt som Miss Li?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.