Mick Jagger har uttalat sig om Johannes Borst död
Johannes Brost gick bort under torsdagen. Under fredagen uttryckte gamla vännen Mick Jagger sin sorg. - Foto: TT

Mick Jagger om vännen Johannes Brosts bortgång: "Han var underbar"

Under torsdagen gick skådespelaren Johannes Brost bort 71 år gammal efter långt gången cancer. Nu har vännen Mick Jagger uttalat sig om den sorgliga bortgången.


Efter en lång tids sjukdom så gick Johannes Brost bort 71 år gammal. Den folkkära skådespelaren är känd för bland annat sin roll som Joker i "Rederiet" och som Janne i filmen "Avalon".

Under fredagen har en rad kända svenska namn öppet sörjt hans bortgång. Tommy Körberg beskriver sin sorg som mörk. 

– Det är soligt här men det blir mörkt i sinnet just nu. Jag och Johannes var som ler och långhalm på 80-talet, säger Tommy till Aftonbladet. 

Men också världsstjärnan Mick Jagger, som kände Johannes Brost om bäst under 60-talet, har uttryckt sorg, skriver Expressen.

”Vi kommer att sakna hans humor och hans generositet. Han var en underbar kille”, skriver Jagger i ett uttalande under fredagen. 

Ett sista ord från Johannes Brost nära och kära kom också under fredagen på hans Instagram. 

”Stilla låg Laholmsbukten igår, nästan drömlikt. Lika stilla somnade Johannes in, omgiven av sin närmaste familj. Belafonte, Fitzgerald och Stones sjöng ända till slutet. Tack till alla undersköterskor och sjuksköterskor som varit med under den här svåra tiden. Dygnet runt. Med ständig kärlek, närhet och omtanke.

Läs också om alla svenska kändisar som gått bort under 2017

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett filmen där Johannes Brost spelat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

2 timmar sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

idag 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?