Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mick Jagger om vännen Johannes Brosts bortgång: "Han var underbar"

- 05/01/2018, 22:37 -
Mick Jagger har uttalat sig om Johannes Borst död

Johannes Brost gick bort under torsdagen. Under fredagen uttryckte gamla vännen Mick Jagger sin sorg.

TT

Under torsdagen gick skådespelaren Johannes Brost bort 71 år gammal efter långt gången cancer. Nu har vännen Mick Jagger uttalat sig om den sorgliga bortgången.

Efter en lång tids sjukdom så gick Johannes Brost bort 71 år gammal. Den folkkära skådespelaren är känd för bland annat sin roll som Joker i "Rederiet" och som Janne i filmen "Avalon".

Under fredagen har en rad kända svenska namn öppet sörjt hans bortgång. Tommy Körberg beskriver sin sorg som mörk. 

– Det är soligt här men det blir mörkt i sinnet just nu. Jag och Johannes var som ler och långhalm på 80-talet, säger Tommy till Aftonbladet. 

Men också världsstjärnan Mick Jagger, som kände Johannes Brost om bäst under 60-talet, har uttryckt sorg, skriver Expressen.

”Vi kommer att sakna hans humor och hans generositet. Han var en underbar kille”, skriver Jagger i ett uttalande under fredagen. 

Ett sista ord från Johannes Brost nära och kära kom också under fredagen på hans Instagram. 

”Stilla låg Laholmsbukten igår, nästan drömlikt. Lika stilla somnade Johannes in, omgiven av sin närmaste familj. Belafonte, Fitzgerald och Stones sjöng ända till slutet. Tack till alla undersköterskor och sjuksköterskor som varit med under den här svåra tiden. Dygnet runt. Med ständig kärlek, närhet och omtanke.

Läs också om alla svenska kändisar som gått bort under 2017

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du sett filmen där Johannes Brost spelat?