Amir Akrouti tar selfies bakom ratten.
1 av 5
Amir Akrouti tar selfies bakom ratten.
Amir Akrouti tar selfies bakom ratten.
2 av 5
Amir Akrouti tar selfies bakom ratten.
Amir Akrouti tar selfies bakom ratten.
3 av 5
Amir Akrouti tar selfies bakom ratten.
Amir Akrouti tar selfies bakom ratten.
4 av 5
Amir Akrouti tar selfies bakom ratten.
Amir Akrouti.
5 av 5
Amir Akrouti.

Amir Akrouti tar selfies och redigerar bilder bakom ratten

Youtubern Amir Akrouti berättar att han både tar selfies och redigerar sina bilder när han kör bil. Nu kritiserar han av sina fans. "Ta ifrån honom körkortet, för i helvete", skriver en person.


Youtubern och influencern Amir Akrouti, 27, har över hundratusen prenumeranter på Youtube och en stor följarskara på Instagram.

Nu är han i hetluften efter att ha lagt ut en serie bilder på sin Instagramstory, där han berättar att han både tar selfies och redigerar dom i bilen.

"Ni som stör er på när man tar selfies bakom ratten: jag facetunade också bakom ratten", skriver han bland annat.


Amir syftar på appen Facetune där du kan redigera din bild och tillexempel ändra ljusstyrka, släta ut hud och annat.


Han skriver också att han är medveten om den nya lagen, men tills dess att den börjar gälla verkar han fortsätta att knäppa selfies samtidigt som han kör.


"Ta ifrån honom körkortet, för i helvete"

Nu möts han av kritik från sina fans som tycker att han är oansvarig. I kommentarsfältet på sajten Svenska Youtubers lyder några upprörda röster såhär:

"Till folk som säger att man ska sluta störa sig på detta och hans beteende. Att han kör med mobilen i handen är jävligt allvarligt. Han är en fara för inte bara sig själv utan alla andra som är runt vägarna där han kör!! Han kan ta någons liv på grund av det. Ni förstår uppenbarligen inte allvaret i detta".

"Jag gillar Amir i vanliga fall men tycker att flera saker han gjort senaste tiden känns jävligt tveksamma. Han är trots allt vuxen (oavsett hur mycket han säger att han "vägrar växa upp") och har ett ansvar gentemot sina medmänniskor och samhället och hans beteende är sjukt tvivelaktigt ibland."

"Ta ifrån honom körkortet, för i helvete. Fattar han verkligen inte vilken fara han utsätter inte bara andra för men även sig själv? Hur korkad får man bli?"

En annan person skriver att denna följt Amir länge och alltid gillat honom, men anser att Amir har "tappat det totalt de senaste veckorna".

"Tror nog de flesta kan hålla med om att det här är sjukt fel på så många sätt, tänk om nästa nyhet är att han råkat köra över en barnfamilj med en barnvagn medan han vloggar och kör?"

Amir Akrouti. Bildkälla: Instagram.

Ny lag från och med den 1 februari

Den nya lagen träder i kraft om ett par veckor – närmare bestämt den 1 februari 2018. 

Då blir det förbjudet att messa, surfa och prata i telefon bakom ratten. Den som vill prata i telefon måste använda handsfree.

– Nu kommer det bli tydligare att man inte får hålla på att fippla med luren när man är ute och kör med bilen. En tydligare regel gör att fler kommer att följa den, berättade infrastrukturminister Tomas Eneroth, i ett pressmeddelande från Näringsdepartementet, skriver Expressen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Wtf?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

1 timme sedan

Nas kommer till Sverige

2 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?