Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Amir Akrouti tar selfies och redigerar bilder bakom ratten

- 08/01/2018, 13:49 -

Youtubern Amir Akrouti berättar att han både tar selfies och redigerar sina bilder när han kör bil. Nu kritiserar han av sina fans. "Ta ifrån honom körkortet, för i helvete", skriver en person.

Youtubern och influencern Amir Akrouti, 27, har över hundratusen prenumeranter på Youtube och en stor följarskara på Instagram.

Nu är han i hetluften efter att ha lagt ut en serie bilder på sin Instagramstory, där han berättar att han både tar selfies och redigerar dom i bilen.

"Ni som stör er på när man tar selfies bakom ratten: jag facetunade också bakom ratten", skriver han bland annat.


Amir syftar på appen Facetune där du kan redigera din bild och tillexempel ändra ljusstyrka, släta ut hud och annat.


Han skriver också att han är medveten om den nya lagen, men tills dess att den börjar gälla verkar han fortsätta att knäppa selfies samtidigt som han kör.


"Ta ifrån honom körkortet, för i helvete"

Nu möts han av kritik från sina fans som tycker att han är oansvarig. I kommentarsfältet på sajten Svenska Youtubers lyder några upprörda röster såhär:

"Till folk som säger att man ska sluta störa sig på detta och hans beteende. Att han kör med mobilen i handen är jävligt allvarligt. Han är en fara för inte bara sig själv utan alla andra som är runt vägarna där han kör!! Han kan ta någons liv på grund av det. Ni förstår uppenbarligen inte allvaret i detta".

"Jag gillar Amir i vanliga fall men tycker att flera saker han gjort senaste tiden känns jävligt tveksamma. Han är trots allt vuxen (oavsett hur mycket han säger att han "vägrar växa upp") och har ett ansvar gentemot sina medmänniskor och samhället och hans beteende är sjukt tvivelaktigt ibland."

"Ta ifrån honom körkortet, för i helvete. Fattar han verkligen inte vilken fara han utsätter inte bara andra för men även sig själv? Hur korkad får man bli?"

En annan person skriver att denna följt Amir länge och alltid gillat honom, men anser att Amir har "tappat det totalt de senaste veckorna".

"Tror nog de flesta kan hålla med om att det här är sjukt fel på så många sätt, tänk om nästa nyhet är att han råkat köra över en barnfamilj med en barnvagn medan han vloggar och kör?"

Amir Akrouti.
Amir Akrouti. Bildkälla: Instagram.

Ny lag från och med den 1 februari

Den nya lagen träder i kraft om ett par veckor – närmare bestämt den 1 februari 2018. 

Då blir det förbjudet att messa, surfa och prata i telefon bakom ratten. Den som vill prata i telefon måste använda handsfree.

– Nu kommer det bli tydligare att man inte får hålla på att fippla med luren när man är ute och kör med bilen. En tydligare regel gör att fler kommer att följa den, berättade infrastrukturminister Tomas Eneroth, i ett pressmeddelande från Näringsdepartementet, skriver Expressen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.