Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Prinsessan Madeleine är latast i Kungahuset – jobbade bara 18 dagar

- 12/01/2018, 09:38 -

Nu står det klart vem i Kungahuset som jobbade allra mest under år 2017 – och vem som var allra latast. Och ja, det blev prinsessan Madeleine som kanske föredrar att kolla på Netflix framför att vara ute på fältet.

Gå upp, gå till jobbet, jobba jobba äta lunch – samma sak händer imorgon? 

Ja, inte om du heter prinsessan Madeleine. Under år 2017 behövde hon verkligen inte jobba särskilt mycket alls. 

Det är bloggen Theroyalsandi som har kartlagt hur många dagar som det svenska kungahuset har jobbat på.

Listan toppas av kung Carl Gustaf som kämpade på i 156 dagar. Även drottning Silvia drog sitt strå till stacken – hon genomförde 129 uppdrag under år 2017.


På tredje plats av arbetsmyrorna i kungahuset hittar vi Kronprinsessan Victoria som jobbade 90 dagar av årets 365 dagar. Prins Daniel låg inte heller på latsidan, han kom upp i 76 uppdrag.


Prins Carl Philip, 38, och prinsessan Sofia, 33, tragglade sig igenom en del uppdrag de också. 

För Carl Philips del blev det 61 jobbdagar, och för Sofia blev det 36 stycken. Då var Sofia även gravid och mammaledig en period under året.


Men en som absolut inte var sugen på att jobba var prinsessan Madeleine, 35.

Under år 2017 blev det endast 18 arbetsdagar för Madde. År 2017 var det 251 arbetsdagar för oss vanlisar, men Madeleine behövde alltså bara jobba 18 av dom dagarna.

Sajten Stoppa Pressarna uppmärksammar att den pensionerade danska prinsen Henrik som är 83 år gammal och dement, kom ut på fältet mer än vår svenska prinsessa. 

En källa som Stoppa Pressarna har talat med berättar att Madeleines lathet inte är särskilt uppskattad inom Hovet.

– Det finns nog ingen kunglighet som är mer arbetsskygg är Madeleine. Att hon inte avsäger sig sin titel börjar nästan bli skrattretande, säger källan till Stoppa Pressarna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.