Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jessica Almenäs rädsla: "Har alla bevakningskameror som finns"

- 22/01/2018, 09:34 -

Tänker du på vad som kan hända när du ligger och sover? Om det kommer att bli krig? Har du preppat så att du är beredd om någon kris skulle inträffa? Jessica Almenäs berättar om sin galna krismani för Nyheter24.

Är du rädd för att det ska bli inbrott hemma hos dig? Eller att det ska börja brinna? Är du den som har preppat hemmet med brandfiltar, brandstegar och andra förnödenheter om krissituationen skulle infinna sig? 

I vår har programmet Superstars premiär på Kanal 5 och kommer att ledas av Jessica Almenäs. Nyheter24 träffade henne och frågade om hon hade några fobier. Almenäs har tagit katastroftänket till helt nya nivåer. 

– Jag har ju ett slags katastroftänk i princip dygnet runt. Min största fobi är att det ska bli inbrott hemma hos mig när jag ligger och sover.

Jessica berättar att de har alla slags möjliga larm hemma och att hon brukar tvinga sin pojkvän Patrik Fahlgren att hitta de konstigaste bevakningskamerorna som finns för att kunna se sitt hem från mobilen, hela tiden. 

– Jag har en dosa bredvid sängen där jag kan trycka på SOS om det skulle behövas. Men det är ju ologiskt eftersom det med största sannolikhet inte kommer att hända. Men det känns ändå bra att ha vidtagit alla åtgärder, säger Jessica och skrattar.

En annan krissituation Jessica är riktigt beredd på är brand. 

– En fobi är också att det ska börja brinna hemma. Jag har köpt hem brandstegar till alla rum, brandsläckare, brandfiltar och brandvarnare. Jag är lite nojig för det mesta kan man säga. 

Jessica Almenäs har en lång lista på program hon har varit programledare för, bland annat Let’s Dance med David Hellenius, Fotbollsgalan, Kristallengalan och Biggest loser.

Nyheter24 frågade om det fanns något program som hon själv skulle vilja medverka i.

– När jag var yngre tänkte jag "ska jag vara med i en dokusåpa någon gång så ska det vara Robinson". Fast inte nu när det är massa intriger och draman utan jag hade velat varit med från början när det handlade om att leva på en öde ö.

Jessica berättar att hon tror att det har med hennes katastroftänk att göra och att hon har förberett hemma om det kommer att bli kris och krig. 

– Jag är en prepper, som det kallas.

Se hela intervjun i klippet ovan.

Är du extremt rädd som Jessica?