Janne Josefsson slutar på Uppdrag granskning: "Jag har planer"

- 20/01/2018, 13:41 -

Efter tio år som programledare för "Uppdrag granskning" kommer Janne Josefsson, 65 år gammal, att sluta sitt jobb. Istället har han stora planer inför framtiden.

Sedan 2002 har Janne Josefsson, 65 år gammal, varit programledare för det populära programmet "Uppdrag granskning". Det är också därifrån han kanske är mest känd.

Men nu när han fyller 66 år gammal planerar Janne Josefsson att sluta som programledare och gå vidare till andra saker. 

Till Expressen säger Janne att han kommer att köra våren ut men att det sen är dags för honom att ge vidare facklan till någon annan. 

– Jag har fyllt 65 och efter alla dessa år på den här fantastiska redaktionen tycker jag att det är dags att lämna över till någon annan. Och det känns faktiskt väldigt bra. Jag känner att jag har fullföljt mitt uppdrag här.

Janne Josefsson 2007. Bildkälla: TT

Nu verkar det Istället som att han har mycket spännande på gång och att han inte kommer överge journalistiken.

– Jag har blivit erbjuden att göra någonting annat, något jävligt kul och inspirerande, säger Janne Josefsson till Expressen.

Det ska handla om ett nytt program som också kommer att sändas i SVT. Det nya programmet kommer likna "Uppdrag granskning".

Oroa er inte. "Uppdrag granskning" kommer fortsätta sändas. Bara det att någon annan än Janne kommer synas i rutan. En blir nyfiken på vem det kan bli. 

Se också videon om vart löshåret du köper kommer ifrån

Läs också om kvinnorna som betalar för att ge bort sitt hår till "gud" men som sedan säljs som löshår

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tittar du på Uppdrag Granskning?