Förundersökningen mot Lasse Kronér läggs ner

Lasse Kronér anklagades för sexuella trakasserier under #metoo-härvan. Men nu läggs förundersökningen ner. Det meddelade åklagarmyndigheten under onsdagsmorgonen.


I och med #metoo-rörelsen har många kvinnor vågat komma ut och berätta om sexuella övergrepp och trakasserier de varit med om. Många kända svenska män har anklagats, bland andra Lasse Kronér. 

En före detta praktikant, 28 år gammal idag, som arbetade med Lasse Kronér 2012 har polisanmält honom för sexuellt utnyttjande, skriver Expressen.

Polisen har tagit del av flera hundra sms från 2012 när de arbetade tillsammans. 

– Lasse missbrukade fullkomligt att han hade mitt privata nummer, sa hon då.

Lasse var väl medveten om sitt övertramp angående smsen men tyckte att en ursäkt kunde räcka. 

– Jag har gått över en gräns och det ber jag naturligtvis om ursäkt för, och kan även be om ursäkt offentligt för, säger Lasse Kronér själv i ett uttalande som SVT förmedlat till Expressen.

Men Lasse vill endast be om ursäkt för smsen och ingenting annat. Han säger att han är chockad över polisanmälan. 

– Jag får inte ihop det. Jag vet ju hur facit är. Jag är helt 100 procent säker på vad jag har gjort och inte gjort. Och nu blir någon anklagad som är totalt oskyldig i detta, sa han då. 

Förundersökningen läggs ned

Under onsdagsmorgonen kom dock beskedet från åklagarmyndigheten att förundersökningen mot Lasse Kronér läggs ned.

"Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen", meddelade åklagaren ett pressmeddelande om ärendet, meddelar Expressen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!