Nemo Hedén backar Lasse Kronér: "Håll huvudet högt"

Poddprofilen Nemo Hedén har skrivit ut ett stöttande meddelande till Lasse Kronér som tidigare anklagades för sexuella trakasserier.


I och med #metoo-rörelsen har många kvinnor vågat komma ut och berätta om sexuella övergrepp och trakasserier de varit med om. Många kända svenska män har anklagats, bland andra Lasse Kronér. 

En före detta praktikant, 28 år gammal idag, som arbetade med Kronér 2012 har polisanmält honom för sexuellt utnyttjande. Polisen har tagit del av flera hundra sms från 2012 när de arbetade tillsammans. 

– Lasse missbrukade fullkomligt att han hade mitt privata nummer, sa hon till Expressen då.

Men Lasse vill endast be om ursäkt för smsen och ingenting annat. Han säger att han är chockad över polisanmälan. 

– Jag får inte ihop det. Jag vet ju hur facit är. Jag är helt 100 procent säker på vad jag har gjort och inte gjort. Och nu blir någon anklagad som är totalt oskyldig i detta, sa han då. 

En före detta praktikant, 28 år gammal idag, som arbetade med Kronér 2012 har polisanmält honom för sexuellt utnyttjande. Men nu har förundersökningen lagts ner.

Förundersökningen lades ned

Under onsdagsmorgonen kom dock beskedet från åklagarmyndigheten att förundersökningen mot Lasse Kronér läggs ned.

"Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen", meddelade åklagaren i ett pressmeddelande om ärendet, meddelar Expressen. 

Backas av Nemo Hedén

På sociala medier riktas nu skarp kritik mot de som haft hand om förundersökningen. Advokat Elisabeth Massi Fritz begär överprövning mot Kronér och anser att han "allvarligt missbrukat en beroendeställning".

Men någon som gått mot strömmen och istället stöttar Kronér är poddprofilen Nemo Hedén. I en Tweet har Nemo skrivit att Lasse har hans fulla stöd och att han tycker att de hade en trevlig poddstund tillsammans. 

Lasse Kronér har ännu inte svarat på Nemos Tweet. På sin egen Twitter stöttas han av följare som skriver peppande kommentarer. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

Nas kommer till Sverige

1 timme sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

2 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

3 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?