Måndag 19 Apr
Stockholm

Hanna Widerstedt om sin alkoholism: "Varit nykter i fem år"

Hanna Widerstedt
Hanna Widerstedt berättar om sin alkoholism. Foto:

Det är när Hanna Widerstedt medverkar i Lyxfällan som hon inser att hon ersatt sitt alkoholmissbruk med att shoppa för pengar som hon inte har. Hon köpte bland annat en väska för 100 000 kronor som hon tvingades sälja för att ha råd med mat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hanna Widerstedt, 26, slog igenom 2012 när hon medverkade i Big Brother. I programmet så bjöd hon bland annat på onani i biktrummet. Senare avslöjades det att Hanna under tio års tid byggt upp en fejkad karaktär – och allt var ett konstprojekt.

Det var i slutet av oktober 2017 som Hanna polisanmälde sin ex-pojkvän Joakim Lundell, 32, för förtal.

Detta efter vad han skrivit om Hanna i sin bok "Monster". Hanna och Joakim var ett par i samband med Big Brother men även det var ett PR-trick.

Nu är Hanna med i Lyxfällan där det bland annat visar sig att hon köpte en väska för över 100 000 kronor trots att hon inte hade tillräckligt med pengar. Väskan tvingades hon senare sälja för att ha råd med mat och cigg. 

I Lyxfällan får hon också träffa en terapeut som ska prata med henne om hennes shoppingberoende. När de sitter och pratar kommer de snabbt in på ett av Hannas tidigare beroenden, nämligen alkohol. 

– När förstod du att du var alkoholist? frågar terapeuten.

– Jag visste det nog ganska länge men jag sket i det. Men 2 februari 2013 insåg jag att det inte funkade och att jag var tvungen att sluta, säger Hanna i programmet. 

Hon har alltså varit nykter i fem år. När de pratar vidare så kommer de fram till att Hanna ersatt sitt alkoholberoende med shopping. 

Hanna berättar att hon inte fått någon professionell hjälp med sitt beroende utan bara slutat på egen hand. 

– Du kommer alltid ersätta beroendet så länge du inte tar hand om det som finns inuti, säger terapeuten. 

– Det gick rakt in i hjärtat, säger en klart berörd Hanna Widerstedt. 

Se mer från programmet i klippet ovan. 

Lyxfällan sänds torsdagar 20:00 på TV3. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela