John Lundvik gick till final i Melodifestivalen
John Lundvik imponerade i första deltävlingen av Melodifestivalen – och gick direkt till final. - Foto: TT (montage )

Fem saker du inte visste om John Lundvik

Melodifestivalen 2019 har dragit igång för fullt och John Lundvik återvänder till scenen för att slåss om en plats till finalen. Här är fem saker du kanske inte visste om artisten.


John Lundvik chockade den svenska publiken när han som doldis tog en sensationell tredje plats i Melodifestivalen 2018. Med sin ballad "My turn" gick han direkt till final efter den första deltävlingen. Väl där blev han slagen av ettan Benjamin Ingrosso och tvåan Felix Sandman.

Nu är han aktuell i Melodifestivalen 2019 med låten Too Late For Love.

Vi har listat fem saker som du kanske inte visste om honom.

1. Han har tävlat i friidrott

Innan musiken blev Johns heltidsjobb så tävlade han som kortdistanslöpare för IFK Växjö. Som bäst har han vunnit ett brons i SM 2005. Då i stafettlöpning, 4x100 meter. Han har ett personbästa på 100m som lyder på 10.84.

2. Han har skrivit en låt till kronprinsessan Victorias bröllop

Visst har ni hört den officiella låten för kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop? "When you tell the world you're mine" framfördes av Björn Skifs och Agnes Carlsson – och skrevs mycket riktigt av John tillsammans med Jörgen Elofsson. Wow!

På John Lundviks långa meritlista återfinns han som låtskrivare till artister som Anton Ewald och Sanna Nielsen. Sen skrev han ju filmmusik till "Snabba cash" också.

3. Han har redan kvalat till Eurovision 2019

John Lundvik har redan säkrat en biljett till Tel Aviv och Eurovision 2019, fast då som låtskrivare. Han har nämligen skrivit bidraget Bigger Than Us som vann den brittiska uttagningen BBC Eurovision You Decide. Låten kommer framföras av artisten Michel Rise.

4. Han största musikaliska förebilder är...

I en intervju med SVT berättar artisten att han ser väldigt mycket upp till ikoner som Michael JacksonStevie Wonder och Whitney Houston. Lite otippat är kanske också att han inspirerats av svenska Lill Lindfors (som han också uppträtt med på "Allsång på Skansen").

– För mig är Lill facit. Hon är så etablerad och kan sin sak så bra. Hon kan gå in på scen utan att egentligen behöva göra så mycket. Hennes karisma och tyngd sprider en energi ändå. När jag kommer upp till den åldern hoppas jag att folk ser mig på liknande sätt.

5. Han gör verkligen allt för sina fans

I ett väldigt hyllat Instagram-inlägg skriver den etablerade artisten att han blev upprörd när någon sa till honom att man inte kan svara på alla fans som skriver. I inlägget syns en video på ett fan som fått ett signerat kort från John – något som han skickar till alla som ber om det.

"Något som gör mig varm hela vägen in i hjärtat. Ett till bevis på att INGET är omöjligt! Ta chansen när den kommer", skriver han. Fint!


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du rösta på John Lundvik i Melodifestivalen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

3 timmar sedan
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.