Onsdag 14 Apr
Stockholm

Sigrid Bernson: "Halva Sverige kommer nog att hata mig"

Sigrid Bernson tävlar i Melodifestivalen.
1 av 5
Sigrid Bernson tävlar i Melodifestivalen. Foto: Fredrik Sandberg/TT, Instagram.
Sigrid Bernson och Benjamin Ingrosso tävlar bägge i Melodifestivalen.
2 av 5
Sigrid Bernson och Benjamin Ingrosso. Foto:
Sigrid Bernson och pojkvännen Samir Badran.
3 av 5
Sigrid Bernson och pojkvännen Samir Badran. Foto:
Sigrid Bernson tävlar i Melodifestivalen med låten "Patrick Swayze".
4 av 5
Sigrid Bernson tävlar i Melodifestivalen med låten "Patrick Swayze". Foto: Fredrik Sandberg/TT
Patrick Swayze som Johnny Castle i Dirty Dancing 1987.
5 av 5
Patrick Swayze som Johnny Castle i Dirty Dancing 1987. Foto: PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS

Sigrid Bernson tävlar i Melodifestivalen 2018 med bidraget "Patrick Swayze" men det forna "Let's Dance"-proffset har två stora rädslor inför Melodifestivalen.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sigrid Annamaria Bernson föddes den 28 december 1988 vilket betyder att hon efter jul i år fyller 30 år!

De flesta känner nog igen Sigrid Bernson som den galet positiva och glada blondinen i "Let's Dance". Hon har dansat i TV4:s populära dansprogram sedan år 2011 då hennes danspartner var Andreas Weise. 

År 2012 vann hon tävlingen med Anton Hysén, och året därpå dansade hon med Erik Segerstedt. Sin andra seger i "Let's Dance" kammade hon hem år 2014 där hon dansade med en viss Benjamin Wahlgren Ingrosso, 20.

Sigrid Bernson och Benjamin Wahlgren Ingrosso.
Sigrid Bernson och Benjamin Wahlgren Ingrosso. Bildkälla: Instagram.

Och i kvällens Melodifestival så är Sigrid och Benjamin konkurrenter i den första deltävlingen som äger rum i Karlstad. 

Om konkurrensen från den tidigare danspartnern och mer rutinerade artisten Benjamin Wahlgren Ingrosso i kvällens tävling säger Sigrid att hon känner sig lite hotad av Benjamin. 

– Jag känner väldigt mycket hot från Benjamin, jag har tränat mycket med honom och vet att han är bra när det gäller. Men jag är glad att vi är här tillsammans. Melodifestivalen var en dröm för oss båda och nu står vi i samma tävling, det är rätt häftigt. Vi sa det i går: vad sjukt kul att vi är här tillsammans, säger Sigrid till Aftonbladet.

Sigrid Bernson repar till Melodifestivalen.
Sigrid Bernson repar till Melodifestivalen. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Dansa började Sigrid göra redan som 3-åring, och då var det balett för hela slanten. I tonåren började Sigrid med pardans och nu är hon ett riktigt proffs – något som hennes vinster i "Let's Dance" är ett bevis på.

Sigrid har minst sagt många strängar på sin lyra – hon är både sångerska, dansare och skådespelare. Hon har även gått Calle Flygares teaterskola i Stockholm. 

På den skolan har flera av Sveriges mest framstående komiker, programledare och skådespelare gått – bland annat David Hellenius, Özz Nujen, Christine Meltzer och Björn Gustafsson.

Men även artister som Magnus Uggla och Ted Gärdestad har gått på den anrika skolan.

År 2017 dansade Sigrid i "Let's Dance" med den tidigare "Paradise Hotel"-deltagaren Samir Badran, 27, och ingen kunde ta miste på deras kemi. Men var de verkligen ihop? 

Efter ett stort hemlighetsmakeri så gick paret ut och berättade att de var ihop, och nu visar de ofta sin kärlek öppet till varandra på sociala medier. De driver även den framgångsrika Youtube-kanalen Samir & Sigrid tillsammans, och där har de över 86 000 prenumeranter.

Sigrid Bernson och pojkvännen Samir Badran.
Sigrid Bernson och pojkvännen Samir Badran. Bildkälla: Instagram.

Sigrid Bernsons bidrag i Melodifestivalen heter "Patrick Swayze" och är en hyllning till "Dirty Dancing"-skådespelaren. Låten har hon skrivit tillsammans med bland annat Peg Parnevik. Om sitt bidrag "Patrick Swayze" säger Sigrid:

– Den lever sitt eget liv, vi skrev den inte ens med tanke på Mello. Låten har Icona Pop-referenser och är trallvänlig, halva Sverige kommer nog att hata mig, för det är en låt som sätter sig. Det känns så himla kul att få göra en så energisk låt i Mello. Jag får gå upp och bara ge energi och vara glad. Vi ska ha kul och lyfta taket!, berättar Sigrid för SVT.

Patrick Swayze i filmen Dirty Dancing.
Patrick Swayze i filmen Dirty Dancing. Bildkälla: Stella Pictures.

Sigrid gjorde sin debut som sångerska så sent som förra sommaren – och sedan dess har det gått fort. Mest spelad på Spotify har hennes singel "This summer" blivit. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela