Här är 5 saker du inte visste om Sigrid Bernson

Under lördagen tävlade Sigrid Bernson i Melodifestivalen 2018. Ni känner igen henne från "Lets dance" och kanske som Samir Bardrans flickvän. Men vad vet ni egentligen om dansaren och sångaren?


De flesta vet att Sigrid Bernson har varit med som dansare i "Lets Dance" där hon bland annat tävlat med Benjamin Ingrosso. 

Och ingen har nog undgått hur söt hon är tillsammans med den före detta paradise hotell deltagaren Samir Badran

Läs om vad det var som Samir föll för hos Sigrid här

Men vad vet vi egentligen om Sigrid som verkar kunna allt? Hon är inte bara en duktig dansare utan också väldigt duktig på att sjunga!

Började med dans tidigt

Till TV4 berättar 29-åringen att hon dansat sedan hon bara var tre år gammal! Inte så konstigt att hon lyckats göra en karriär av det. 

– Jag började med dans när jag var 3 år gammal. Då var det balett som gällde. Precis som alla flickor ville jag ha rosa tyllkjol på mig. Men i början av tonåren fick jag upp ögonen för tiodans. Jag testade på det med en vän och efter den dagen var jag helt såld på pardans.

Debuterade som sångare 2017

Dansat har Sigrid gjort hela sitt liv. Men det var inte förrän 2017 som hon bestämde sig för att släppa en singel. 

Första framträdandet var sommaren 2017 då hon uppträdde i programmet Lotta på Liseberg med låten "This summer".

Nu har hon totalt släppt fem låtar. 

Låten "I do"

Du har kanske hört den poppiga låten "I do" av Sigrid? Men visste du att låten var tillägnad till hennes pojkvän Samir?

”Jag är lite blyg men vill ändå erkänna att den är till killen i filmen", skrev Sigrid på sin Instagram och syftade på Samir. 

Tycker att Benjamin är ett stort hot

Inför Melodifestivalen 2018 var Sigrid nervös. Hennes konkurrent Benjamin Ingrosso hade hon ju tävlat med tidigare i "Lets Dance" och visste hur duktig han var. 

– Jag känner väldigt mycket hot från Benjamin, jag har tränat mycket med honom och vet att han är bra när det gäller. Men jag är glad att vi är här tillsammans, sa Sigrid till Aftonbladet.

Därför sjunger Sigrid om Patrik Swayze

I år tävlar Sigrid Bernson med låten "Patrik Swayze". Men vet du varför hon sjunger om skådespelaren? Till SVT säger Sigrid att det är för att det är en hyllning till honom eftersom att det är hennes favoritfilm.  

– Det är glimten i ögat i hela numret, vi flörtar med Dirty Dancing

Glöm inte att följa Nyheter24:s schlagerspaning med Simon Lundberg och Gabriella Bark. I senaste avsnittet gästade Benjamin Ingrosso:

Läs också om vad Benjamin Ingrosso MÅSTE ha i sin louge

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!