Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kylie Jenner döpte sin dotter till Stormi – det här betyder det

- 07/02/2018, 11:44 -

Kylie Jenner och pojkvännen Travis Scott har döpt sin dotter till Stormi Webster. Men vad betyder det speciella namnet och är det vanligt?

Den 1 februari 2018 blev Kylie Jenner, 20, och hennes 25-åriga pojkvän Travis Scott eller Jacques Webster Jr som han egentligen heter, föräldrar för första gången. Kylie födde en liten dotter och ett par dagar senare så avslöjade hon på sin Instagram vad flickans namn blir.

Kylie publicerade en bild på dotterns hand runt hennes finger och avslöjade även då hennes namn: Stormi Webster!

Stormi Webster.
Kylie Jenners dotter Stormi Webster.

Kardashian-familjen är känd för att döpa sina barn till mer ovanliga namn – Kim har bland annat döttrarna North och Chicago och sonen Saint.

Men vad betyder egentligen Stormi och vad kommer det vackra och annorlunda namnet ifrån?

Stormi är en alternativ stavning av det grönländska Storme eller det engelska Stormy. Båda orden härstammar från det gamla engelska ordet Storm och det fornnordiska Stormr.

Kylie Jenner och Travis Scott.
Kylie Jenner och Travis Scott blev föräldrar den 1 februari 2018. Bildkälla: Stella Pictures.

Enligt den amerikanska ordboken Merriam-Webster så betyder ordet storm "en störning av atmosfären som utgörs av vind, oftast av regn, snö, hagel, snöblandat regn, åska och blixt". Det kan också betyda "en seriös störning av naturens element".

Namnet är ovanligt i USA – år 1957 döptes sex stycken flickor till Stormi. Namnets peak kom 1992, då döptes 90 flickor till Stormi.

Kylie Jenner och Travis Scott.
Kylie Jenner och Travis Scott.

Med tanke på Jenner-Kardashians inflytande i popkulturen så lär namnet öka rejält i popularitet.

Kylie och Travis dotter föds in i kändisskap – och hon har sällskap av andra Stormi och Stormys. Miss Teen USA 2009 heter Stormi Henley, amerikanska löparen Stormy Kendrick och porrstjärnan Stormy Daniels har alla liknande namn, skriver Daily Mail.

Stormy Daniels.
Stormy Daniels. Bildkälla: Stella Pictures.
Stormi Bree Henley.
Stormi Bree Henley. Bildkälla: Stella Pictures.

Här kan du läsa om när Kylie Jenner avslöjade att hon hade fött en dotter!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Gillar du namnet Stormi?