Therese Lindgren och pojkvän Anders
Therese Lindgren - Foto: Bildkälla: Instagram/thereselindgren

Det här visste du kanske inte om youtubern Therese Lindgren

Hon har vunnit flertal utmärkelser, är djurrättskämpe ut i fingertopparna och en omtyckt influenser. Det här kanske du inte visste om youtubern Therese Lindgren.


Hennes namn dyker ofta upp i olika sammanhang. Hon har vunnit ett flertal priser och utmärkelser så som ”Årets influenser”, Studentkortet 2018, ”Årets uppstickare”, Shortcut 2017, ”Guldråttan”, Djurens Rätt 2017 och hon har även hamnat i Guinness World Records 2017 med ”World’s largest vegan cake”.

Det är såklart youtubern Therese Lindgren vi pratar om.

Det här visste du kanske inte om Therese Lindgren

Therese Lindgren är 31 år och uppvuxen i Nynäshamn utanför Stockholm. Nu bor hon i Stockholm i sin drömlägenhet med pojkvännen Anders. Se den fina lägenheten här

Allt började 2013 

Då sjukskrevs hon för utbrändhet och det var också då hon startade sin youtubekanal. Hon youtubar om allt som ligger henne närmast hjärtat så som skönhet, matlagning och psykisk ohälsa. 

På youtube har Therese Lindgren cirka 630 000 prenumeranter och 840 000 följare på Instagram. 

– Jag tjänar lika mycket på min Instagram som på min youtubekanal, säger hon till Di.

 Boksuccé

Therese släppte sin första bok ”Ibland mår jag inte så bra” 2016 som blev årets bäst säljande fackbok i Sverige. Den handlar om psykisk ohälsa och hur Therese själv hanterar sin psykiska ohälsa.

Therese lider nämligen av paniksyndrom sedan 2012 som gör att hon dagligen begränsar sig fysiskt, men framförallt psykiskt.

I boken berättar hon varför hon ibland inte mår så bra. Hur det känns att ha panikångest, vad man kan göra för att peppa sig själv, när man ska söka hjälp och vad det finns för hjälpa att få.

I slutet av förra året släppte hon även en till bok ”Vem bryr sig?” som handlar om djurrätt och veganism.

Therese Lindgrens andra bok "Vem bryr sig". Bildkälla: Instagram/thereselindgren

Djurrättskämpe

Under 2016 samlade Therese in hela 590 105 kronor till Organisationen Djurens rätt och under december startade hon även en insamling till förmån för hajar och tjuvfiske. På en månad samlade hon ihop 500 000 kronor. 

Se mer om Therese Lindgren i klippet ovan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du till Therese Lindgren?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KG Hammar romandebuterar

1 timme sedan

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

1 timme sedan
Två svenskar spelar huvudrollen i Finlands största inhemska biosuccé på 2020-talet. Nästan en halv miljon har sett "Stormskärs Maja", som nu kommer till Sverige. Det är svårt att ta in. Det är inte klokt, säger Amanda Jansson.

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

3 timmar sedan
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?