26 april har handmaids tale säsong två premiär.
I april har andra säsongen av handmaids tale premiär. - Foto: TT

Snart kommer säsong två av "Handmaids tale" – här är allt vi vet

Succé serien "Handmaids tale" tog världen med storm. Alla har längtat efter säsong två och i april kommer den äntligen! Här är allt vi vet om den nya säsongen.


2017 hade "Handmaids tale" premiär och blev snabbt en succé. Serien handlar om en mörk framtid där människan inte längre är lika fertil. De som är fertila blir behandlade som avelsdjur och hyrs ut till rika familjer som vill ha barn. 

Vi får följa June, Elisabeth Moss, som är en de kvinnor som är fertila. Hon kämpar mot den diktatur i vilket män har den totala makten för att få tillbaka sin dotter som blev kidnappad. 

Elisabeth Moss spelar June som är huvudkaraktären i "Handmaids tale". Bildkälla:

2018 vann serien pris för bästa serie. Handmaids tale fick också flera Emmys för bland annat manus, produktion och bästa huvudroll. 

Det är alltså en riktigt riktigt bra serie. Och nu kommer äntligen säsong två! Den 26 april har den premiär och som vi har väntat!

Handmaids tale är baserad på boken med samma namn av författaren Margaret Attwood. Bildkälla: TT

Om du tyckte att säsong ett var mörk och lite läskig så bör du ha någon att hålla i handen när du tittar på säsong två. Enligt Elisabeth Moss ska säsong två vara mycket värre än ettan, skriver The Pool.

*SPOILER ALERT* 

I intervjun med EW berättade Elisabeth också att vi kan förvänta oss en mycket rebellisk Jane, eller Offred som hon nu kallas. 

– Säsong två är det som händer när du har varit rebellisk. 

Det ska också vara en begravning för en handsmaid. Ännu vet vi inte vem. Men bilder cirkulerar på internet på flera handsmaids som bär på en kista. Tyvärr är ansiktena täcka men vi gissar på att det i alla fall inte är Jane i den. 

Den andra säsongen kommer ha tretton avsnitt. Det är tre mer avsnitt än säsong ett. Det finns alltså en hel del att se fram emot!

Här kan du se trailern: 

TV: 7 saker du inte visste om tv-serien "Big Little Lies"

Läs också om att det är bekräftat att det blir en tredje säsong av "Stranger things"!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om serien?
Tack för din röst!