Therése Lindgren kallade ett äpple för "han" – då rasade fansen

- 07/03/2018, 17:01 -

Youtube-profilen Therése Lindgren gjorde en video där hon gjorde fruktkonst. Av ett äpple gjorde hon en krabba som hon kallade för "han". Då kallades Therése för sexist.

Det var i förra veckan som Youtubern Therése Lindgren, 31, gjorde en video där hon testade att göra fruktkonst. 

Therése karvar frukt och gör olika djur av frukterna, bland annat gör hon en uggla av en ananas. I klippet, som nästan har en halv miljon visningar, så tar hon sig även an ett vanligt äpple.

Therese Lindgren gjorde fruktkonst.
Therése Lindgren gjorde fruktkonst. Bildkälla: Therese Lindgren Youtube.

Det ska hon alltså göra en krabba av. När Therése har hackat äpplet och fixat klart sin krabba så visar hon glatt upp den lilla krabaten.

– Oh, titta vad söt han blev! Och passar jättefint med sina kompisar där på brickan. Wow!. Det här går verkligen över förväntan, dom är så söta, säger Therése i klippet.

Inget som man tänker skulle skada någon direkt. Men sedan tog det hus i helvete. 

I sin blogg skriver nu Therése ett långt inlägg där hon tar upp det faktum att kvinnliga och manliga Youtubers behandlas helt olika, och om hur många stora manliga Youtubers beter sig i sina videos.

Therése skriver att männen kallar varandra för "fittor" och "fetton". 

"Vill de verkligen förnedra den andra personen kallar de honom för bög. De skrattar rakt ut och grimaserar åt transpersoner, berättar hur mycket brudar de sätter på, slutshame:ar kvinnor, säger åt varandra att ”suga kuk” och går fram och kysser kvinnor ute på stan utan att först få samtycke", skriver hon bland annat.

Therese Lindgren.
Therése Lindgren skrev ett inlägg om hur manliga och kvinnliga Youtubers behandlas olika. Bildkälla: Therese Lindgren Instagram.

Detta utan att det får några större följder för de manliga Youtubestjärnorna. Annorlunda blev det för Therése. 

Therése berättar sedan om de kommentarer hon själv fick efter att hon hade kallat äpplet för "han".

"Jag möttes av ett femtiotal kommentarer i vilka kommentarförfattarna deklarerade att det absolut aldrig är okej att ”köna någon mot hens vilja”, att jag som kallar mig feminist minsann borde veta bättre än att falla offer för den patriarkala normen och kalla frukten för ”han”, skriver Therése.

Therese Lindgren.
Therése Lindgren kallade sin äppelkrabba för "han". Då blev folk som galna. Bildkälla: Therese Lindgren Youtube.

Hon kallades även för "sexist" och att det "nu får vara slut på att hon aldrig tar hänsyn till ickebinära".

"FÖR ATT JAG KALLADE ETT ÄPPLE FÖR ”HAN”. Jag hittade också ett tiotal kommentarer där kommentarförfattarna uppmanade mig att sluta göra videor innehållandes mat då det triggar deras ätstörning", skriver hon i sitt inlägg.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.