Adrienne Josephine Alice heter Sveriges nya prinsessa
Sveriges nya prinsessa heter Adrienne Josephine Alice - Foto: TT

Sveriges nya prinsessa heter Adrienne Josephine Alice

Förra veckan blev prinsessan Madeleine​ och Chris O'Neill föräldrar till en liten dotter​. Prinsessan kommer att heta Adrienne Josephine Alice och kommer bli hertiginna av Blekinge.


Den 9 mars 2018 blev prinsessan Madeleine och Chris O'Neill föräldrar till en liten dotter. Prinsessan föddes på Danderyds sjukhus och kom till världen klockan 00.41 under fredagsnatten.

Och sedan dess har vi undrat vad prinsessan kommer att heta? Men nu vet vi äntligen det! 

Det var under måndagen som prinsessans namn presenterades på konseljen på slottet, med statsminister Stefan Löfven och kung Carl XVI Gustaf.

Prinsessan kommer att heta Adrienne Josephine Alice och tilltalsnamnet kommer att vara Adrienne. Hon vägde 3465 gram och är 50 centimeter lång. 

Adrienne kommer att bli hertiginna av Blekinge. 

Det var i fredags som beskedet kom i en kommuniké från riksmarskalken som hovet skickade ut i ett pressmeddelande. Senare samma dag publicerades den första bilden på lillsessan, som fotograferades av pappa Chris. 

Adrienne Josephine Alice

Paret har sedan tidigare barnen prinsessan Leonore, 3, och prins Nicolas, 2. Prins Nicolas är hertig av Ångermanland och Leonore är hertiginna av Gotland.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels son fyllde två år i början av mars. Här kan du se de nya bilderna på prins Oscar

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!